SRBIJA SE OVAKO OPEKLA: Grci daju 2.500.000 dolara da povećaju šanse za plasman na Olimpijske igre!
Detalj sa utakmice košarkaša Grčke i Srbije, Foto: Starsport©

sve za pariz

SRBIJA SE OVAKO OPEKLA: Grci daju 2.500.000 dolara da povećaju šanse za plasman na Olimpijske igre!

Kvalifikacije za Olimpijske igre biće igrane od drugog do sedmog jula naredne godine

Objavljeno: 07:43h

Košarkaška reprezentacija Grčke, manje-više očekivano zbog svih problema uoči Svetskog prvenstva, na istom je zauzela tek 15. mesto i sada kroz kvalifikacioni turnir mora da pokuša da se domogne Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Jasno je da domaćinstvo povećava šanse za uspeh, ali i da je veoma skupo. Država Srbija i Košarkaški savez Srbije su ovaj eksperiment skupo platili leta 2021. kada su u Beogradu, u Areni, organizovali turnir na kom su izgubili od Italije i ostali bez plasmana na najveću sportsku smotru, ali i silnog uloženog novca.

Srećom, "Orlovi" su ovaj put na Mundobasketu izborili vizu za Pariz pa ovaj novac može da ode, recimo, na nove izbore...

Ipak, neko mora biti domaćin, a u Grčkoj kao i u Srbiji očigledno uvek ima novca za košarku i posle ogromnog novca potrošenog na pojačanja od strane najvećih klubova, naročito Panatinaikosa.

Košarkaški savez Grčke (HBF) je tako spreman da izdvoji 2.500.000 dolara da Atina dobije organizaciju kvalifikacionog turnira i podneo je svoju kandidaturu, prenosi grčka agencija SDNA.

Košarkaška reprezentacija Grčke
foto: Starsport©

Svi zainteresovani Savezi imaju rok do novembra da Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) podnesu kandidaturu za organizaciju olimpijskog kvalifikacionog turnira. Ukupno će biti održana četiri, a samo pobednici će izboriti plasman na OI 2024.

Kvalifikacije za Olimpijske igre biće igrane od drugog do sedmog jula naredne godine. Plasman na OI dosad su izborile selekcije Francuske, SAD, Kanade, Australije, Južnog Sudana, Japana, Srbije i Nemačke.

Bonus video:

00:46

Milutinov i Davidovac dižu Đokovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.