"CILJEVI U ZVEZDI SU UVEK NAJVIŠI!" Jasna poruka Duška Ivanovića (VIDEO/FOTO)
Duško Ivanović i košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

"treba nam vremena da..."

"CILJEVI U ZVEZDI SU UVEK NAJVIŠI!" Jasna poruka Duška Ivanovića (VIDEO/FOTO)

Istina je da ove godine imamo napadački bolji tim, imamo i talentovan tim. Međutim, da bi smo nešto ostvarili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom i to će biti naš najveći zadatak, rekao je trener crveno-belih

Objavljeno:

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde razgovore je sa novinarima tokom tradicionalnog Media day-a u hali "Aleksandar Nikolić."

- Imali smo jednu predsezonu u nekompletnom sastavu. Imali smo igrače koji su bili na Mundobasketu, ali mislim da smo dobro odradili pripreme u Staroj Pazovi, gde smo imali sjajne uslove. Tamo smo postavili neke naše sisteme. Što se tiče pripremnih utakmica, novi igrači su pokazali kvalitet zbog kojih smo ih doveli. Treba nam vremena da bi svi košarkaši našli svoje pravo mesto. Dosta sam zadovoljan sa onim što smo odradili - počeo je Ivanović.

Košarkaši i stručni štab Crvene zvezde
Košarkaši i stručni štab Crvene zvezdefoto: Starsport©

Da li konstantno priključivanje novih igrača timu može da trenutni sistem rada?

- To jeste jedan mali problem. Kada smo počeli pripreme došli smo do neke tačke i zadovoljavajuće forme, ali čim dođe neki novi igrač izgubimo ritam, šta je tu je. Imamo još nekoliko dana do početka - kaže Ivanović.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezdefoto: Starsport©

Ciljevi kluba za ovu sezonu?

- Ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezda i tu su uvek ciljevi najveći. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati - rekao je Ivanović.

Ne želi da traži izgovore, ali, smatra da je ekipi potrebno vreme kako bi se svi uklopili.

- Potpisali smo dobre igrače, ali to ne znači i dobar tim. Na nama je da sve to uklopimo u dobru celinu. Imamo deset novih igrača, nama sada najviše treba vreme, nećemo ga ni tražiti - istakao je Ivanović.

Govorio je i o manjim povredama nekih igrača, pre svega Šabaza Nejpira i Nemanje Bjelice.

- Sve to ide svojim tokom, to je sastavni deo sporta i priprema, te neke male povrede koje poremete i igrače i tim, ali dobro, biće sve kako treba - poručio je Ivanović.

U odnosu na prošlu sezonu, stiče se utisak da je ovaj tim Zvezde prilično potentniji i kreativniji u napadu.

- Istina je da ove godine imamo napadački bolji tim, imamo i talentovan tim. Međutim, da bi smo nešto ostvarili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom i to će biti naš najveći zadatak. Zvezda je veliki klub i svi bi da dođu. Za nekog je bila šansa da dođe, za nekoga ne i najbitnije je da su ovi igrači sada tu - zaključio je Ivanović.

Bonus video:

00:21

Duško Ivanović isključen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.