KOGA BRIGA ZA REZULTAT? Dugo nam nije falilo tako malo da se rasplačemo tokom košarkaške utakmice! (VIDEO)
Foto: Reuters

NBA, plejof

KOGA BRIGA ZA REZULTAT? Dugo nam nije falilo tako malo da se rasplačemo tokom košarkaške utakmice! (VIDEO)

Duel dva glavna kandidata u borbi za MVP pripao je Džejmsu Hardenu, iako su se i on i Rasel Vestbruk mučili u šutu
Objavljeno: 10:01h

Košarkaši Hjuston Roketsa ubedljivo su savladali Oklahoma Siti Tander sa 118:87, u prvom meču prve runde plej-ofa Zapada NBA lige, dok je na istoku Čikago bio bolji od Bostona sa 106:102.

Duel dva glavna kandidata u borbi za MVP pripao je Džejmsu Hardenu, iako su se i on i Rasel Vestbruk mučili u ušutu.

Harden je meč završio sa 37 poena (13/28 iz igre) uz devet asistencija i sedam skokova, dok je Vestbruk ubacio 22 poena (6/23) uz 11 skokova i sedam proigravanja, te imao devet izgubljenih lopti. Hardena je pratio Patrik Beverli sa 21 poenom i deset skokova. Nene Ilario je ubacio 15. Sa druge strane, Andre Roberson je dao 18 poena, a Vestbruk ni od koga drugog nije imao podršku.

Što se drugog duela tiče, desilo se iznenađenje jer su Čikago Bulsi slavili nad Bostonom u gostima sa 106:102, a meč je obeležio nastup Ajzee Tomasa, čija sestra je tragično poginula u saobraćajnoj nesreći dan ranije.

I pored toga on je dao 33 poena uz šest asistencija i pet skokova, ali i šest izgubljenih lopti.

- Ajzea mi je porodica. Odrasli smo u istom kraju. Znam koliko mu je teško. On je veliki borac. Znam da je igrao za svoju sestru, svoju porodicu. Cenimo to kao saigrači, on je sjajan košarkaš, a još bolja osoba. Moramo nastaviti da se borimo za njega - istakao je Ejveri Bredli posle meča. Ajzea se nije oglašavao!

Blistao je Džimi Batler sa 30 poena uz devet skokova. Dvocifren učinak kod gostiju imali su još Robin Lopes sa 14 poena i 11 skokova, Ražon Rondo sa 12 poena, sedam skokova i šest asistencija, te Dvejn Vejd sa 11 poena, šest proigravanja i pet uhvaćenih lopti.

BONUS VIDEO: Bakljada navijača Partizana povodom obeležavanja 25 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.