NIJE MIŠA TUMBAS: Ovaj Grobar je toliko lud za Partizanom da je postao URBANA LEGENDA I DEO ISTORIJE! (VIDEO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

SJAJNA PRIČA

NIJE MIŠA TUMBAS: Ovaj Grobar je toliko lud za Partizanom da je postao URBANA LEGENDA I DEO ISTORIJE! (VIDEO)

Da biste uradili nešto takvo, stvarno morate da budete teški kralj...
Objavljeno:

KK Partizan je proslavio 25 godina od osvajanja titule prvaka Evrope, kada je na fajnal foru u Istanbulu, predvođen Željkom Obradovićem, slavio nad Huventudom sa 71:70 i došao do najvećeg uspeha u istoriji kluba.

MA, ON JE, BRE, ZVEZDAŠ! Grobari će popadati sa stolica zbog novih reči Predraga Danilovića! (VIDEO)

A, dve priče koje ćemo vam sada doneti odnose se na atmosferu koja je tih dana vladala u jugoslovenskoj košarci, ali i na predanosti bojama svog kluba.

foto: Espreso.co.rs

Dve anegdote koje vam prenosimo čuli smo na izložbi Grobarskog treš romantizma u Galeriji Štab, koja je bila posvećena velikom uspehu, a ispričao ih je novinar koji je za ugašeni list Borba izveštavao iz Istanbula i bio jedan od retkih privilegovanih srpskih predstavnika sedme sile koji su se našli tamo.

foto: Espreso.co.rs

- Ova priča vezana je za događaj koji se desio desetak dana pre završnog turnira u Istanbulu. Partizan je u Nišu igrao finale Kup Jugoslavije protiv Bosne. Njeni igrači su tada praktično došli preko barikada iz Sarajeva. Vodio ih je Mirza Delibašić. On je na konferenciji za novinare posle poraza od crno-belih rekao "ne možemo da budemo zadovoljni, ali, ako ništa, izgubili smo od budućih prvaka Evrope". Neko od kolega je mislio da se on našalio, pa je tražio pojašnjenje, ali je Delibašić kratko odgovorio da Partizan ima Đorđevića i Danilovića, najbolji bekovski par Evrope, kao i da će zato osvojiti turnir u Turskoj - rekao je nekadašnji novinar Borbe koji se obraćao okupljenima na skupu.

POZNATI SKORO SVI UČESNICI! Evo s kim će Zvezda igrati u Evroligi naredne sezone!

A, druga priča je podjednako interesantna kao prva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.