SAŠA OBRADOVIĆ ZA ESPRESO O SELEKTOROVOM UPOZORENJU: "Gospodin Pešić treba podršku svih nas!" (FOTO)
Saša Obradović, košarkaši Srbije i selektor Svetislav Pešić, Foto: epa/TOMS KALNINS, AP Photo Michael Conroy, Starsport©

ekskluzivno

SAŠA OBRADOVIĆ ZA ESPRESO O SELEKTOROVOM UPOZORENJU: "Gospodin Pešić treba podršku svih nas!" (FOTO)

Sigurno zna o čemu priča i sa kakvim problemima se suočavamo. Čovek ima velikog iskustva u pravljenju sistema i promovisanju novih igrača uz uvek vrhunski rezultat, rekao je trener Monaka za naš portal

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije otišla je na Svetsko prvenstvo bez prevelikih očekivanja, a vratila se kao srebrna uz priređen tradicionalni doček na balkonu.

Posle poraza od Nemačke u finalu, selektor Svetislav Pešić poslao je upozorenje koje je odjeknulo.

Svetislav Pešić na utakmici protiv Nemačke
Svetislav Pešić na utakmici protiv Nemačkefoto: Dante Dennis Diosina Jr / AFP / Profimedia

Iskusni stručnjak, osvajač svetskog i evropskog zlata sa Jugoslavijom istakao je da "medalja više neće biti, ako se ne promeni sistem u srpskoj košarci."

Portal Espreso o ovoj poruci selektora razgovarao je sa legendarnim Sašom Obradovićem koji je osvojio medalju pod palicom popularnog Karija.

Saša Obradović
Saša Obradovićfoto: Stasport

Sadašnji trener Monaka koji je prošle sezone bio treći u Evroligi sa Pešićem je oko vrata stavio zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva 2001. godine.

- Gospodin Pešić sigurno zna o čemu priča i sa kakvim problemima se suoačavamo. Čovek ima velikog iskustva u pravljenju sistema i promovisanju novih igrača uz uvek vrhunski rezultat. Zato treba podršku od svih nas, timova, igrača, trenera, svih institucija da bi se sve diglo na veći nivo i da bi imali kontinuitet u pravljenju velikih rezultata - rekao je Obradović za Espreso.

Da ne zaboravimo, naš sagovornik je kao igrač bio deo i generacije koja je bila srebrna na Olimpijskim igrama 1996. godine.

Takođe, ima zlato sa Svetskog prvenstva dve godine kasnije.

Osim zlata sa pomenutog Evrobasketa 2001. godine, isto odličje osvojio je 1995. i 1997, dok je 1999. godine oko vrata stavio bronzu.

Bonus video:

00:13

Emotivan govor Alekse Avramovića

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.