ZVEZDA PORTLANDA ZAGRMELA: " Ne daju nam da uspemo, jer moramo da budemo čistačice i ekonomi!"
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

BEZ DLAKE NA JEZIKU

ZVEZDA PORTLANDA ZAGRMELA: " Ne daju nam da uspemo, jer moramo da budemo čistačice i ekonomi!"

Košarkaš nije zadovoljan tretmanom koji dobijaju

Objavljeno:

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić još jednom je osuo paljbu po tamošnjem košarkaškom Savezu, u svom stilu, bez dlake na jeziku.

On je u intervjuu za hrvatski "Nacional" ukazao na probleme koje je nacionalni tim "zmajeva" imao pri odlasku na pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

- Evidentni su problemi u Savezu kroz celu BiH. Kako smo posloženi u državi, tako nam funkcioniše i sport. Nacionalni ključ je izrazito neuspešan. Bilo šta da kažete, nekome udarate na hleb - rekao je Nurkić na početku, pa nastavio:

- Probleme imaju omladinski pogoni, individualni sportovi, svaki Savez, osim fudbalskog, ima finansijske probleme. Mi 30 godina slušamo priču kako nemamo novca i uslova. I onda smo došli mi, generacija koja ima potencijal za neki uspeh, ali nam ne dopuštaju da napravimo ništa ozbiljnije jer mi moramo biti i čistačice i ekonomi i košarkaši - rekao je Nurkić.

Prošle godine je posle Evrobasketa tražio funkciju predsednika KS BiH, a i danas ostaje pri tom stavu.

- To sam rekao, tako sam i mislio. Rekao sam im da mi to daju sada, dok sam još igrač. U BiH ne postoji sukob interesa, poslove možete davati i supruzi i detetu i ocu i majci, ali mi košarkaši ili fudbaleri ne možemo da vodimo reprezentaciju. Dajte meni da budem odgovorna osoba pa da vidimo hoćemo li onda od Sarajeva do Poljske putovati od pet ujutro do pet uveče. Amel Tuka bi verovatno brže dotrčao - naglasio je Nurkić.

Inače, Nurkić je nedavno Tuzli poklonio košarkaški teren, ali je on vrlo brzo uništen.

- Standardno, ništa neočekivano. Ono što oni nisu znali jeste da je to bila test faza. Stavili smo probne koševe, nisu znali da ćemo staviti kamere jer je meni bitna sigurnost. Ljudi znaju da dođu autom na sredinu igrališta, nisam shvatio poentu toga, ali sam tome svedočio. Otvore vrata auta, slušaju muziku, driftaju - naveo je Nurkić.

Bonus video:

00:39

Aleksa Avramović na Tašmajdanu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.