BIVŠI REPREZENTATIVAC HVALI PEŠIĆA: "Tačno se vidi Karijev pečat na ovom šampionatu!"
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

ISKRENA IZJAVA

BIVŠI REPREZENTATIVAC HVALI PEŠIĆA: "Tačno se vidi Karijev pečat na ovom šampionatu!"

Igor Rakočević dao je svoje mišljenje i o predstojećem finalnom meču sa Nemačkom

Objavljeno: 20:28h

Došli smo do samog kraja. Finale Mundobasketa igraju Srbija i Nemačka. Naši momci su odigrali spektakularan meč, u potpunosti nadigrali Kanadu i tako sebi trasirali put ka finalu. Sada imamo priliku da osvojimo zlato, prvo još od 2002. godine kada je takođe selektor bio Svetislav Pešić.

Ako neko zna kako je to sa Pešićem osvajati medalje, onda su to igrači koji su bili u timu 2001. godine kada je osvojen Istanbul, a potom godinu dana kasnije i Indijanapolis. Jedan od njih je Igor Rakočević.

- Tačno se vidi Karijev pečat na ovom šampionatu, prošle su tolike godina, ali sećam se njegovih zahteva kao da se sve dešavalo juče. On uvek želi jaku odbranu od svojih timova, pre svega taj pritisak na loptu i igrača koji je prenosi. To se videlo protiv Kanade kako funkcioniše i kako se završilo - počinje Rakočević razgovor za Mocart Sport.

Igor Rakočević
foto: Filip Plavčić

U tom segmentu neverovatno su odigrali Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić. Šaj Gildžus Aleksander i družina će verovatno u narednim noćima imati more u kojima će im se ukazivati Aleksa Avramović kako ih u stavu juri po čitavom terenu dok igrači Kanade panično traže način da se oslobode lopte - uglavnom im to nije polazilo za rukom

- Neverovatno, šta drugo da kažem. Zasta neverovatno kako je Avramović to lovio, sa kojom kocentracijom je igrao odbranu. Tačno ono što trener Pešić voli on je izveo na terenu perfektno. Uspeo da poremeti njihovu igru. Takođe i Ognjen Dobrić. Gerelano svako je pronašao svoju ulogu i izvanredno je ispunjava - izjavio je Igor Rakočević.

Čini se da je upravo naša timska igra najjače oružje.

- Upravo tako. Protivničke ekipe pucaju kada ih pritisenmo. Takođe smo vrlo agresivni u napadu, sjajno probijamo prvu liniju odbrane. Generalno momci mi izgledaju da igraju kao da im goli život od toga zavisi, a kada imate tim koji istinski igra nesebično i koji se bori, onda dolazimo do ovog momenta da uspevamo da pobeđujemo svakoga i sada imamo priliku da osvojimo zlato.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Iako je činjenica da igramo najbolje kada svi imaju ulogu na terenu što se najbolje videlo protiv Litvanaca i Kanađana, Srbija definitivno ima svog lidera. Ime mu je Bogdan Bogdanović.

- To nema dileme. To vide svi. Vide saigrači u timu sa kojima je stvorio ovu hemiju, vide i protivnici koji igraju protiv nas. Bogdan je to i zaslužio zalaganje, ali i kvalitetom koji je očigledan.

Sada nas čeka taj poslednji korak, najteži mogući. Finalni okršaj sa Nemačkom koja je pokazala kvalitet protiv Sjedinjenih Američkih Država.

- Potpuno nebitno ko je protivnik. Došli smo do nivoa da gledamo samo nas. Verujem u ovu ekipu, verujem u trenera Pešića koji je pronašao žicu svima i sada idemo do samog kraja - završava Rakočević osvajač dva zlata sa reprezentacijom Jugoslavije.

Rakočević će kao i ostatak Srbije biti prikovan za televizor u nedelju dok se bude igrao okršaj za zlatnu medalju.

BONUS VIDEO:

02:03

Bogdan Bogdanović posle pobede nad Kinom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.