KAPA DOLE! Stiv Ker JEDNOM REČENICOM otkrio šta misli o Srbiji!
Stiv Ker, Foto: Jon Imanol Reino/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

lepo

KAPA DOLE! Stiv Ker JEDNOM REČENICOM otkrio šta misli o Srbiji!

Amerikanac oduševio navijače u Srbiji

Objavljeno: 17:31h

Selektor Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker se oglasio posle poraza od selekcije Nemačke 113:111 u polufinalu Svetskog prvenstva.

On je otkrio razloge poraza od "pancera", a dobio je i zanimljivo pitanje u vezi selekcije Srbije.

- Nemačka je odigrala fantastično i zasluženo je u finalu. Kad god smo napravili neku seriju, oni su odgovorili pogotkom ili skokom u napadu. Ponosan sam na svoje momke kako su borili. Glavno što smo izgubili je što nismo igrali odbranu, jako teško je čuvati na primer Denisa Šrudera. Neverovatan je opasan, pravili smo i neke greške, nismo ga držali pod kontrolom i toliko nam je naudio. Imamo snažne igrače koji mogu da igraju kombinovanu odbranu, ali su nas oni ipak nadigrali - rekao je Stiv Ker.

- Mislim da je nerealno da istih 10 igrača budu deo reprezentacije svako leto... Uživam da sam u reprezentaciji, ali je drugačije to za nas i ostale timove, dobro je i što imamo dubinu što se tiče igrača, i sviđa mi se više trenera i igrača ima priliku da predstavlja SAD na velikim takmičenjaima - poručio je selektor SAD:

Nemačka - SAD
Nemačka - SADfoto: EPA/ROLEX DELA PENA

Manjak FIBA iskustva? - Mislim da je to veliko iskustvo za sve igrače, za napredak u njihovim karijerama, da se takmiče na najvišem nivou. Svi vole što su deo nečega ovakvog. Ne mogu da budem ponosniji kako su se momci ponašali i igrali prethodnih nedelja, ovaj tim je zaslužio da osvoji titulu, ali to nismo uspeli. Predstavljali su zemlju na neverovatan način. - Ova igra je teška, nije više 1992. godina... Timovi su bolji, nije lako osvojiti Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre.

Savet za Srbiju protiv Nemačke?

- Njima ne treba moj savet, oni sjajno rade svoj posao.

Bonus video:

00:06

Nikola Jović nakon meča

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.