ODAO PRIZNANJE: "Svi su se smejali starom Pešiću, a Litvanija se s tako nečim nije susrela... JAKO nas boli!"
Svetislav Pešić sa košarkašima Srbije, Foto: Starsport©

kapa dole

ODAO PRIZNANJE: "Svi su se smejali starom Pešiću, a Litvanija se s tako nečim nije susrela... JAKO nas boli!"

Moramo prvo da priznamo da Srbi nisu pravili greške kao Amerikanci - kaže Litvanac

Objavljeno:

Nekadašnji reprezentativac Litvanije i bivši igrač Denvera i Fenerbahčea Linas Kleiza analizirao je poraz svojih zemljaka od Srbije za portal “15 minuta”.

Kleiza ništa ne zamera košarkašima Litvanije, a pohvalio je slektora Srbije Svetislava Pešića.

- Momci su se trudili, borili, ali smo se susreli sa boljim igračima na perimetru. Nakon što se oporavio od povrede Bogdan Bogdanović igra jako dobro, on je NBA igrač. Svi su se smejali starom srpskom selektoru Svetislavu Pešiću, ali u odbrani je protivnik igrao toliko fizički snažno da je naš tim uhvaćen potpuno bez garda. Litvanija se nije sa tako nečim srela na ovom prvenstvu. Srbija je bila spremna za sve, dominirala je u svemu. Ovo je njihova potpuno zaslužena pobeda, koja nas jako boli - objašnjava Kleiza.

Nekadašnji litvanski as zna gde je njihova reprezentacija bila “tanka”.

- Naš veliki problem je što smo najbolju utakmicu odigrali jednu rundu prerano. Momci su odigrali protiv SAD utakmicu njihovih života, ali su onda shvatili da, iako smo i protiv Srbije otvorili dobro, neće moći da ponove šutersko veče 9/9 za tri poena. Naš sastav je limitiran na perimetru. Svi su momci igrali do sada dobro, ali kada dođete u četvrtfinale, potreban vam je i individualni kvalitet, neko ko može da odigra pik-en-rol. Videli smo kod Srbije kako su to radili Bogdanović, Gudurić i pre svih Jović, koji je pogodio tri bitne trojke. I bojao sam se ove utakmice posle onako velike pobede nad SAD.

Filip Petrušev, Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Litvanije
foto: Starsport

Nedostajao je Litvancima povređeni Eimantas Bendžius, ali...

- Jeste nam nedostajao, njegovi šutevi za tri poena. Ali, moramo prvo da priznamo da Srbi nisu pravili greške kao Amerikanci, jer naše igrače poznaju jako dobro. Bili su spremni za svaki naš potez, a uz to jako dobro su pogađali sa distance - zaključio je Linas Kleiza.

Bonus video:

06:22

Svetislav Pešić pred meč sa Litvanijom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.