SRBIJA NAVIJA ZA AMERE I KANADU! Evo kako do Olimpijskih igara 2024!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport

sve je jasno

SRBIJA NAVIJA ZA AMERE I KANADU! Evo kako do Olimpijskih igara 2024!

Primarni cilj su bile Olimpijske igre

Objavljeno: 15:01h

Košarkaška reprezentacija Srbije je na Mundobasket krenula kao 9. favorit za osvajanje zlatne medalja, a sada je uveliko premašila očekivanja i plasirala se među četiri najbolje ekipe.

Imao je Svetislav Pešić dosta poteškoća u formiranju tima, izostale su najveće zvezde, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, ali se ispostavilo da Srbija ipak ima tim za velika dela.

Kako je i sam selektor govorio, cilj je plasman na Olimpijske igre naredne godine, mada su apetiti u međuvremenu porasli.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport©

Cela Srbija će čekati rasplet na mečevima Italije i Amerike, kao i Kanade i Slovenije, što može biti ključno u plasmanu za Pariz 2024.

Ukoliko SAD i Kanada slave, Srbija definitivno ide na Olimpijske igre.

Ranije su svoje mesto obezbedile Australija kao najbolja ekipa iz Okeanije, Aziju će predstavljati Japan, Afriku Južni Sudan, Francuska kao domaćin i SAD i Kanada kao predstavnici obe Amerike.

Preostalo je samo da vidimo koje dve evropske selekcije će uspeti da se kvalifikuju direktno, nakon čega kreće druga runda i borba za OI kroz kvalifikacione turnire.

Bonus video:

00:23

SRBIJA JE U POLUFINALU MUNDOBASKETA! Boriša, ovo je za tebe - maestralni Orlovi PREGAZILI Litvance i najavili JURIŠ NA ZLATO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.