"NEĆE NAS DOČEKATI SA CRVENIM TEPIHOM I CVEĆEM!" Selektor Litvanije o Srbiji - "Tipičan tim Svetislava Pešića"
Kazis Maksvitis, Foto: EPA/CLEMENS BILAN

istakao dva igrača

"NEĆE NAS DOČEKATI SA CRVENIM TEPIHOM I CVEĆEM!" Selektor Litvanije o Srbiji - "Tipičan tim Svetislava Pešića"

Dve košarkaške nacije se susreću ponovo, što je uvek veliki izazov za obe strane. Pripremamo se za taj izazov, rekao je Kazis Maksvitis

Objavljeno:

Kazis Maksvitis, selektor košarkaša Litvanije govorio je pred četvrtfinalni meč Mundobasketa protiv Srbije u utorak od 10.45 po našem veremnu.

- Ostvarili smo veliku pobedu protiv SAD, ali smo imali malo vremena da proslavimo istu. Moramo da zaboravimo prošli meč što pre, Srbija nas neće dočekati sa crvenim tepihom i cvećem, žele pobedu. Za sledeći meč neophodno je da se što pre oporavimo fizički, ali pre svega psihički - počeo je Maksvitis.

Kazis Maksvitis
Kazis Maksvitisfoto: EPA/CLEMENS BILAN

Čovek koji trenira i Žalgiris analizirao je sastav "orlova."

- Tipičan srpski sastav, tipičan tim Svetislava Pešića. Igrate čvrsto, igrate dobru odbranu. Šta nije karakterestično za ovaj tim je veliki broj kontranapada. Srbija prosečno postiže 25 poena iz tranzicije, nekada je Srbija igrala duge napade, sa postavljenim napadom. Naš cilj je da zaustavimo brzu igru rivala. Dve košarkaške nacije se susreću ponovo, što je uvek veliki izazov za obe strane. Pripremamo se za taj izazov - kaže Maksvitis.

Kazis Maksvitis
Kazis Maksvitisfoto: EPA/FRANCIS R. MALASIG

Glavni igrači našeg nacionalnog tima su Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.

- Bogdanović i Milutnov su okosnica tima, ali uz njih tu su evroligaški igrači poput Gudurića, Dobrića, Stefana Jovića. Ako pričamo o talentu ekipe su izjednačene. Videćemo koji tim će biti bolji - rekao je Maksvitis.

Kazis Maksvitis
Kazis Maksvitisfoto: EPA/FRANCIS R. MALASIG

Svetislav Pešić je poručio da će za pobedu protiv Litvanije biti neophodan odličan napad i odlična odbrana, sa čim je saglasan i selektor rivala.

- Ako želite da pobedite u meču kao što je duel Srbije i Litvanije, moranje je dobra odbrana i dobar napad. U dosadašnjem toku Mundobasketa, rekao bih da imamo sličan stil napada i odbrane - zaključio je Maksvitis.

Bonus video:

03:39

SIMANIĆ JE PODNEO VOJNIČKU ŽRTVU! Trener Jakovljević: Dugo čekamo medalju! Verujem u ove momke i da smo na dobrom putu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.