"PROTIV LITVANIJE TO NEĆE BITI DOVOLJNO!" Pešić otkrio šta mora bolje i ŠOKIRAO: "Nismo ih ni gledali protiv Amera"
Svetislav Pešić, Foto: Starsport

recept

"PROTIV LITVANIJE TO NEĆE BITI DOVOLJNO!" Pešić otkrio šta mora bolje i ŠOKIRAO: "Nismo ih ni gledali protiv Amera"

"Moramo od prve četvrtine, čim se završi, da se pripremimo za drugu"

Objavljeno: 12:09h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, održao je konferenciju za medije uoči duela četvrtfinala Svetskog prvenstva sa selekcijom Litvanije.

Utakmica je na programu u utorak od 10.45 po srednjoevropskom vremenu, a Kari je posle današnjeg treninga "Orlova" skrenuo pažnju da nam je potrebna vrhunska predstava za plasman u polufinale, bolja od ubedljive igre protiv Dominikanske republike.

- Ni juče nije bilo prava na grešku, to je takav sistem takmičenja, prvenstvo sveta i svaka utakmica je važna, nema nevažnih. Nismo odradili, mi smo se borili, ovde nema odrađivanja utakmica, momci treniraju i pripremaju se, stručni štab iznosi prednosti i slabosti protivnika pred njih. Poslednju utakmicu su odigrali izvanredno, pokazali su sjajnu igru i sjajnu hemiju, to je onako kako mi želimo da igramo. Protiv Litvanije to neće biti dovoljno, protiv njih će i u odbrani i u napadu morati da se nađe balans. Igraju veoma agresivno i spoljni igrači i unutrašnji. Protiv ekipe kakav je bio naš protivnik juče, dovoljno je da dobrom odbranom i prosečnim napadom dođeš do pobede. Protiv Litvanije moramo da imamo izvanrednu odbranu i izvanredan napad.

Novinari su istakli da su i Litvanci igrali sjajno i u odbrani i u napadu.

- To šta su oni radili protiv Amerike nije za nas toliko bitno, čak nismo ni gledali utakmicu. Gledali smo druge utakmice, sa evropskim protivnicima. Ta utakmica protiv Amerike je samo pokazala da je to jedan čvrst tim, koji je dobio sve utakmice do sada i pokazao izvanrednu košarku i u napadu i u odbrani. Treba ti maksimalna koncentracija, igramo četiri utakmice svakih 10 minuta počinje nova. Moramo od prve četvrtine, čim se završi, da se pripremimo za drugu.

Košarkaška reprezentacija Litvanije, Košarkaška reprezentacija SAD, Mundobasket
foto: JAM STA ROSA / AFP / Profimedia

Pešića raduje što je među novinarima video mnoge koji su optimisti, a ističe da on nema pravo da bude optimista.

- Oni su pokazali ono što sam rekao, ja sam optimista, ali nemam pravo da budem optimista, jer moram da objasnim s kim igramo i šta je naš plan. Moramo i mi da imamo svojih prednosti, sposobnost dobre ekipe je u tome da sakrijemo nedostatke i istaknemo prednosti, to ćemo probati da uradimo. I oni imaju slabosti, nema perfektne ekipe, treba to otkriti, treba napasti sa planom, slično igra i Žalgiris sa svojim trenerom. Zato je bitno kako budemo napadali, da se dobro postavljaju blokovi, da imamo naše akcije, da ne gnjavim sada sa detaljima, ali to je put do pobede.

Bonus video:

06:22

Svetislav Pešić pred meč sa Litvanijom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.