FIBA IZABRALA NAJBOLJIH 5 IGRAČA PRVE NEDELJE MUNDOBASKETA: Među njima je i jedan košarkaš Srbije!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport©

prizNanje

FIBA IZABRALA NAJBOLJIH 5 IGRAČA PRVE NEDELJE MUNDOBASKETA: Među njima je i jedan košarkaš Srbije!

Zaslužena nagrada

Objavljeno: 10:41h

Srbija je pobedom nad Dominikanskom Republikom obezbedila plasman u četvrtfinale i duel sa Litvanijom, a to nije jedini podvig Srbije u tom meču.

Naime, kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović uvršten je među najbolje igrače prethodne runde.

Bogdanović nije blistao u porazu protiv Italije, ali je u duelu sa Dominikancima odigrao sjajno i upisao 20 poena uz 5 skokova i 3 asistencije uz 7/7 iz igre, dakle bez promašaja.

Na sajtu FIBA je uvršten među najbolje igrače pomenute runde i kao što možete videti na priloženoj grafici sa njihovog sajta, a zajedno sa Bogdanovićem su fantastični bili:

Mundobasket 2023
foto: Printscreen/www.fiba.com

Šej Gildžes Aleksander koji je sa Kanadom eliminisao Španiju ubacivši 30 poena uz 4 skoka i 7 asistencija, a tu je i sjajni Letonac Andrejs Gražulis koji je pomogao da se pobedi Brazil sa 24 poena, 3 skoka i 5 asistencija.

Denis Šruder je u "demoliranju" Slovenije od strane Nemačke učestvovao sa 24 poena, 4 skoka i 10 asistencija, a Španac Vili Ernangomes se od Mundobasketa oprostio sa 25 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Bonus video:

00:38

NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.