"NEKI SU NA DOBROM NIVOU, A NEKI NISU BAŠ NAJSPREMNIJI!" Obradovićev raport sa Kopanika (VIDEO)
Željko Obradović, Foto: Starsport©

PRIPREME PARTIZANA

"NEKI SU NA DOBROM NIVOU, A NEKI NISU BAŠ NAJSPREMNIJI!" Obradovićev raport sa Kopanika (VIDEO)

Igrači se ponašaju odgovorno, svesno, pametno. Znaju za koga igraju i koliko ih navijači prate, rekao je između ostalog trener crno-belih

Objavljeno:

Košarkaši Partizana pod komandom trenera Željka Obradovića rade na Kopaoniku gde ostaju sve do početka prvih pripremnih utakmica.

- Nisu ovo pripreme kakve su bile nekad. Jesmo na planini, ali se ne izlazi napolje. Nekada se samo dve sedmice radilo, trčalo, u ovoj situacoji to nije moguće. Nekada je broj utakmica bio neuporedivo manji. Normalno, došlo je do promena u obimu i načina treninga. Mi smo napravili plan. Ono što je najvažnije, igrači su motivisani i rade na najbolji mogući način. Na prvim utakmicama ćemo videti šta treba da se popravi, ali tu imamo smisla i reagovaćemo - podsetio je Obradović.

S obzirom na limitirano vreme, trener crno-belih osmislio je nešto drugačiji plan u odnosu na neka ranija vremena od pre 30 godina.

Tada je takođe vodio "parni valjak", ali i reprezentaciju Jugoslavije kada je pripremao tim za medalje na velikim takmičenjima.

- Osmišljene su tako da se vodi računa o tome u kakvom su stanju pojedini igrači. Neki su na jednom veoma dobrom nivou za početak priprema, neki nisu baš najspremniji. I naravno da pravimo plan i program u odnosu na to slučajno ne dođemo u problematiku da se neko povredi. O tome, pre svega, vodi računa Bata Zimonjić, a i mi ostali treneri zajedno sa njim pravimo plan na dnevnom nivou, menjamo ako je potrebno - kaže Obradović.

Sada su pravila drugačija. Ekipa može da se okupi i trenira tek nešto više od 30 dana pre prve utakmice u šampionatu, a sada je to ABA liga.

- Za sada sve ide po nekom normalnom planu. Već sam rekao da su ove godine pripreme malo drugačije, jer mislim da je veoma važno da se igračima da dovoljno odmora u toku leta. Još jednom ću da ponovim, imamo neverovatan početak sezone. Prva dva meseca, oktobar i novembar, po deset utakmica, pa decembar i januar po 11. Prva četiri meseca, 42 utakmice - rekao je Obradović.

Međutim...

- To je ono što igrači vole, da igraju utakmice. Manje vole da treniraju - istakao je Obradović.

Tako da...

- Ovo vreme dok ne počnu zvanične utakmice, treba iskoristiti da se uigramo. Imamo i nekoliko novih igrača, neki su i otišli. Provodimo vreme razgovarajući i radeći dosta na detaljima za koje mislim da treba da nam pomognu da igramo dobru košarku - poručio je Obradović.

Što se tiče discipline i dogovornosti prema obavezama, tu je situacija jasna.

- U tom smislu nemamo probleme, igrači se ponašaju odgovorno, svesno, pametno. Znaju za koga igraju i koliko ih navijači prate - zaključio je Obradović.

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.