ZVEZDIN BRAZILAC SRUŠIO KANADU: Drama u grupi L!
Košarkaši Brazila, Foto: EPA/BAGUS INDAHONO

LUDNICA

ZVEZDIN BRAZILAC SRUŠIO KANADU: Drama u grupi L!

Drama do usijanja u grupi L, prštaće u poslednjem kolu

Objavljeno: 17:43h

Košarkaši Brazila šokirali su Kanadu rezultatom 69:65 u okviru 1. kola druge faze Svetskog prvenstva u Aziji.

Ovakav ishod donosi najveću moguću dramu u grupi L, pošto pred poslednje kolo sve četiri reprezentacije imaju skor od 3-1.

Junak "Karioka" bio je Zvezdin novi košarkaš Jago Do Santos, koji je u poslednjem minutu meča postigao četiri minuta.

Nije ga bilo nigde do najvažnijih trenutaka u meču, a onda je postigao šest od poslednjih deset južnoameričke reprezentacije.

Meč je završio sam osam poena, četiri skoka i deset asistencija.

Najefikasniji u Brazilu bio je Bruno Kaboklo sa 19 poena i 13 skokova, dok su Lukas Dijaz i Gui Santos dali po osam poena.

Brazilci su odigrali fantastično drugo poluvreme, a pogotovo četvrtu četvrtinu koju su rešili u svoju korist rezultatom 23:13.

Kanađanima, koji su do ovog meča, ostavili možda i najjači utisak na turniru od svih ekipa, ovog puta nije pomogla rola najboljeg igrača Gildžusa - Aleksandera i njegovih 23 poena. Ali ni 17 iz ruke njegovog saigrača iz Oklahome Dorta.

Energični Brazilci su uspeli da neutrališu ostatak kanadskog tima, Ar Džej Beret je, primera radi, ubacio tek 4 poena, Olinjik samo 9, te je i takav pristuo Južnoamerikancima doneo neverovatnu pobedu - vrednu opstanka u igri za četvrtfinale.

U poslednjoj rundi čeka nas prava poslastica u grupi - Brazil igra protiv Letonije, a Španija će preko Kanade tražiti prolaz dalje. Samo pobednici mečeva će otići dalje.

Bonus video:

01:10

Bogdanović posle poraza od Italije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.