DOMAĆIN PREOKRENUO -15: Jedna pobeda ih deli od OI!
Foto: EPA/Kimimasa Mayama

preokret

DOMAĆIN PREOKRENUO -15: Jedna pobeda ih deli od OI!

Poslednja četvrtina odlučila pitanje pobednika!

Objavljeno:

Košarkaši Japana odigrali su još jedan sjajan meč na Svetskom prvenstvu, savladavši u finalu Venecuelu rezultatom 86:77.

Nakon što su preneli onu iz prve faze protiv Finske, sada je domaćin jedina azijska selekcija sa dva trijumfa.

To je itekako važno u borbi za mesto najbolje azijske selekcije koje sa sobom donosi i mesto na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Makoto Heidžima je bio apsolutni heroj svoje reprezentacije sa 23 poena, od kojih su ključni došli u momentima kada se meč "lomio".

Juta Vatanabe je dodao 21 i osam skokova, a Juki Kavamura 19 i 11 asistencija.

Kod Venecuele je Garli Soho imao 20 poena i šest skokova, Nestor Kolmenares je dodao 17 i osam skokova.

Izgleda da u taboru južnoameričke selekcije nisu pomno posmatrali pomenuti meč između Japana i Finske kada je domaćin takođe došao do preokreta u poslednjoj deonici.

Velikom serijom su košarkaši Venecuele stigli do dvocifrene prednosti pred poslednji kvartal gde je ona "narasla" i do maksimalnih +15.

Došlo je do opuštanja što je kaznio protivnik, pre svih Heidžima sa osam vezanih poena kojim je meč vraćen u egal. Isti igrač je doneo i preokret nakon jedne izgubljene lopte Venecuele, nakon čega se ušlo u šuterski obračun koji je morao pripasti Japanu, koji se trojkama i vratio u život.

Japan će u narednom kolu igrati protiv Zelenortskih Ostrva i praktično već tu moći da osiguraju Olimpijske igre. Na drugom meču će Finska igrati protiv Venecuele.

Bonus video:

01:17

IGRAČI NAPADAJU SELEKTORA ZBOG MEŠANJA POLITIKE I KOŠARKE! Novinar Kurira uživo sa Filipina o SKANDALU koji trese Mundobasket

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.