PALA STOTKA U POSLEDNJIM MOMENTIMA MEČA: Kanada ubedljivo overila prvo mesto u grupi! (VIDEO)
Detalj sa utakmice Kanada - Letonija, Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

MUNDOBASKET, GRUPA H

PALA STOTKA U POSLEDNJIM MOMENTIMA MEČA: Kanada ubedljivo overila prvo mesto u grupi! (VIDEO)

Letonci su dali sve od sebe, ali su na kraju doživeli ubedljiv poraz

Objavljeno: 18:19h

Košarkaši Kanade pobedili su Letoniju rezultatom 101:75 u trećem kolu grupne faze Mundobasketa.

Vrhunski start Letonije i rana prednost od 10 poena nije bila dugog daha. Već krajem prvog poluvremena selekcija Kanade je uspela da istopi minus i uđe sa pozitivnim saldom u drugo poluvreme.

U drugom poluvremenu razoropadili su se lideri kanadske reprezentacije i zgazili protivnika bez previše muke u svom stilu, kako su to radili sa ostalim ekipama celo prvenstvo.

Kanada je na kraju slavila rezultatom 101:75, a najviše su se istakli Šej Gildžes Aleksander koji je postigao 27 poena uz 6 skokova i asistencija. Prvi pratioc mu je bio Ar Džej Beret sa 22 poena, a dobri su bili i Olinik sa 15 i Aleksander Voker sa 14 poena.

Kod borbenih Letonaca odličnu raznovrsnu partiju je odigrao Rodions Kuruc sa 14 poena, 10 skokova i 4 asistencije, a dobri su bili i Gražulis sa 16 poena, kao i Žagars sa 11 poena i 4 asistencije.

Letonija je, bez obzira na očekivani poraz i povrede svojih najboljih igrača, uspela da se plasira u grupi smrti, tako što su prethodno savladali selekciju Francuske. Oni će se nakon ovoga ukrstiti sa grupom G u kojoj se nalaze Španija, Brazil, Obala Slonovače i Iran.

BONUS VIDEO:

01:14

Trening reprezentacije Srbije

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.