OVO JE ZABRINJAVAJUĆE: Evo šta je Pešić rekao o povredi Avramovića!
Foto: Starsport©

šok

OVO JE ZABRINJAVAJUĆE: Evo šta je Pešić rekao o povredi Avramovića!

Ne miriše na dobro

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Portorikance u utakmici drugog kola grupne faze Mundobasketa prilično ubedljivo, uprkos padu u drugom poluvremenu - 94:77.

Ono što naravno brine sve navijače Srbije jeste povreda Alekse Avramovića pred kraj utakmice kada je sa bolnom grimasom otišao na klupu. Selektor nije mnogo znao ni o stanju Bogdana Bogdanovića.

Medijima su se obratili naš prvotimac Nikola Jović i selektor Svetislav Pešić.

- Pre svega čestitam selektoru srećan rođendan. Nadam se da je imao sjajan dan. U prvom poluvremenu smo bili odlični u odbrani, dali su samo 27 poena, a mi smo dali 57. U drugom je bilo totalno drugačije, oni su pogađali trojke. Sjajan je ovo rezultat pored svega što se desilo - rekao je Jović.

- Kao što je i Nikola rekao, to je i moje mišljenje - nadovezao se selektor.

Na pitanje da prokomentariše igru Portorika, Pešić je govorio pohvalno.

- Ne bih pričao o drugim timovima, obično govorim o svom timu. Portoriko dobro igra u tranziciji, baš to je i rekao Nikola. Ovo je kvalitet tima Portorika. Dobar ritam imaju u napadu, to su pokazali u drugom poluvremenu. Treba da budu ponosni na reakciju u drugih 20 minuta. Posle prvih 20 minuta, to je sjajno - izjavio je selektor.

Aleksa Avramović
foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

A Nikola je upitan kako je sarađivati sa Bogdanom Bogdanovićem.

- Zato smo pobedili. Zato idemo na njega. Možda nije dobro šutao. Ja jesam. Pogodio sam otvorene šuteve. Biće on bolji, ovo nije bio njegov dan (Bogdanović, prim. aut), verujemo u njega i Milutinova, dobru konekciju u pikenrolu koju imaju - dodao je Jović.

Ponovio je selektor potom u miks zoni da je prvim poluvremenom jako zadovolja

- Prvo poluvreme izvanredno, nismo im dali šuteve, jaka je to ekipa. Opuštanja nema, ovo je prvenstvo sveta, nije ol-star utakmica. Ništa novo nemam da kažem. Protivnik je igrao koliko smo dopustili. Priča je da je sledeći meč protiv Južnog Sudana. Nema vremena za razmišljanja. Treba da profitiramo. Nešto naučimo što nije dobro. Meč treba da pokaže šta ne treba da radimo. Ispustili smo inicijativu kao u fudbalu, oni su pokazali ponos.

O povredi Alekse Avramovića nije znao ništa. Nije znao ništa ni o stanju Bogdana.

- Ne znam ništa - slegao je ramenima

Pratio je i igre Južnog Sudana sa kojim se Srbija sastaje u poslednjem kolu.

- Gledao sam usput, bio sam koncentrisan na igru. I dalje se bavim našom igrom. Danas ili sutra ćemo da vidimo u kom stanju. Radi se o ekipi sa puno atletike. Danas su dali 15 koševa za tri, kao i Portorikanci koji su dali 10 trojki. Oni su nam tako dali 30 u drugom poluvreme. Odgovornost, atletika... Južni Sudan poseduje šut. Rani pik koji koriste kao sve ostale ekipe. Oni nemaju ime kao što su favoriti, ali pokazalo se da ekipa ima karakter, svežinu. Iako su igrali danas u 16.00, oni su bili u 08.30 na treningu. Trenirali su. Žele da se kvalifikuju za drugu rundu. Moramo da se pripremimo, da imamo odnos kao u prvoj utakmici.

Bonus video:

00:38

NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.