DOSKORAŠNJI IGRAČ CRNO BELIH NE ŠTEDI NA POHVALAMA: "Željko je Bog, Partizan može da osvoji sve titule ove sezone!"
Foto: Starsport©

lepe uspomene

DOSKORAŠNJI IGRAČ CRNO BELIH NE ŠTEDI NA POHVALAMA: "Željko je Bog, Partizan može da osvoji sve titule ove sezone!"

Partizan mu je ostao u lepom sećanju

Objavljeno: 10:02h

Doskorašnji košarkaš Partizana, Joanis Papapetru istakao se dobrom partijom na startu Svetskog prvenstva u meču sa Jordanom gde je sa 13 poena bio jedan od najistaknutijih pojedinaca na terenu.

On je nakon sezone u Beogradu odlučio da se vrati u Panatinaikos, a u razgovoru za Mozzart sport se prisetio dešavanja iz prethodne sezone i kako je ona uticala na njega.

- Sjajan je osećaj posle titule, imam uspomene koje ću nositi sa sobom ceo život. Uraditi ono što smo mi uradili sa onom grupom igrača, trenerom i celom organizacijom je nešto fantastično, ostaće zapisano zauvek. Zaista smo kliknuli kao tim, stvorili smo prijateljstva za ceo život - kaže Papapetru.

Jedna od stvari koja je imala veliki uticaj u odluci da pojača Partizan bila je i trener Željko Obradović.

- Naš odnos je bio sjajan. Šta da kažem, on je košarkaški bog, jedinstvena ličnost koju treba i vredi upoznati. Osećam privilegiju što smo radili zajedno u Partizanu, što sam mogao da treniram pod njegovim vođstvom. Drago mi je što me je izabrao da budem u njegovom sastavu.

Geršon Jabusele, Joanis Papapetru
foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ono što je obeležilo sezonu je svakako duel sa Realom u TOP 8 Evrolige. Tada je Partizan bio nadomak Fajnal fora Evrolige, imao i 15 poena prednosti u trećem meču, ali ni to ipak nije bilo dovoljno.

- Gledano istorijski, posle svega što smo imali prilike da vidimo, bila je neverovatna serija sa Realom. Vodili smo 2-0, vratili smo se u Beograd, vodili sa 15 razlike i svi su mislili da je gotovo. Real je ipak pobedio obe u gostima, vratio seriju u Madrid... Mnogo je toga uticalo na sve što se desilo, nismo mogli da računamo na Pantera i Lesora, mnogo je bila luda serija - kaže Grčki reprezentativac.

- Ako pogledamo prve dve utakmice u Madridu, kada smo igrali u najjačim sastavima, dominirali smo i pokazali smo da možemo da uradimo velike stvari. Posle one tuče svima su nam bila pomešana osećanja, psihički nismo bili na pravom mestu. Tim je izgubio balans bez Lesora i Pantera. Ne tražim izgovor, jer je i Real ostao bez nekoliko igrača, ali ono što se desilo na kraju druge utakmice promenio je kompletan tok četvrtfinala. Na kraju smo ostali kratki za Fajnal for.

Izneo je i mišljenje o prelaznom roku crno belih.

- Iskreno mislim da nije gotov, tako mi se bar čini. Doveli su dobre igrače. Ponitku i Kaminskog. Odlična pojačanja, plus Doužer, verujem da će tim biti odlično sklopljen. Video sam takođe i šta je Partizan postavio na društvene mreže oko ogromnog interesovanja navijača za sezonske karte... Verujem da će atmosfera i uzbuđenje biti na vrhuncu, tako je bilo i prošle sezone“.

Jam Madar, Joanis Papapetru, Kevin Panter, Zek Ledej, Zek Lidej, Matijas Lesor, KK Partizan
foto: Starsport©

Za kraj razgovora Papapetru prokomentarisao da li Partizan može da ponovi uspeh iz prethodne sezone?

- Apsolutno, biće Partizan u samom vrhu u svim takmičenjima, biće u igri da osvoji sve titule.

Grčka sledeći duel na prvenstvu igra protiv selekcije SAD-a u ponedeljak od 14 časova

Bonus video:

00:23

Aleksa Avramović dočekao Partizan u Madridu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.