PEŠIĆ SE OGLASIO PRED POLAZAK NA MUNDOBASKET: "Mnogo toga nas je poremetilo!"
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

ISKRENO

PEŠIĆ SE OGLASIO PRED POLAZAK NA MUNDOBASKET: "Mnogo toga nas je poremetilo!"

Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta

Objavljeno: 19:10h

Svetislav Pešić, selektor Srbije, oglasio se pred odlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak putuje u Kinu gde će igrati pripreme sa tamošnjom reprezentacijom, kao i Brazilom.

Potom idu na Filipine gde će od 25. avgusta igrati protiv Portorika, Kine i Južnog Sudana u grupnoj fazi Mundobasketa.

- Već smo u avionu, od sinoć se ništa nije promenilo i mi smo na sve to pripremljeni, ne može nas ništa iznenaditi. Imali smo uspešne pripreme da se napravi timska atmosfera, a desilo se puno stvari koje su nas poremetile i uvek to gledamo šta možemo pozitivno da izvučemo. Malo je vremena, mi smo nova ekipa potpuno i naš glavni zadatak je bio da pokušamo da napravimo što bolju timsku hemiju i pre tokom i posle treninga i igrači su se našli, imaju dobru komunikaciju i mi se trudimo da im pomognemo, među osobljem je fina kohezija takođe i fali nam vremena, uigravanje kroz pripreme nije dovoljno, favoriti već godinama igraju zajedno i mi imamo druge kvalitete, želju za dokazivanjem i dobro smo radili - rekao je Svetislav Pešić.

Košarkaška reprezentacija Portorika, Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarka, Svetislav Pešić
foto: Starsport

O povredama i protivnicima Srbije, Pešić je rekao:

- To je svake godine tako. Ništa bitno se ne dešava novo. Sezona je naporna, dugačka, kako za igrače koji igraju za našu reprezentaciju, tako i za ostale. Dolaze povrede, igrači nemaju dovoljno vremena da se regenerišu. Stalno pokušavamo da objasnimo onima kojima treba da se objasni. Oni slušaju, ali ne čuju dobro. Uvek ima nešto što je važnije od zdravstvenog statusa igrača.

Srbija sa 13 igrača putuje u Aziju.

- To je od reprezentacije do reprezentacije. Mi smo to uradili u moje vreme kada sam bio selektor 2001. i 2002. godine, kada smo išli za Istanbul i Indijanapolis. Dugačak je put. Kratke su pripreme, ne radi se samo o povredama, radi se o ostalim potrebama, konkretno igre. Svi su koncentrisani, spremni da preuzmu odgovornost. Ono što je najvažnije, spremni su da se stave u službu ekipe. Idemo sa 13 igrača, nadam se da nije baksuzan broj, da će nam biti od pomoći na drugoj strani, ali Bože moj - podvukao je selektor Srbije.

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.