ŠOK I ZA KANADU PRED SVETSKO PRVENSTVO: Ni Jokićev saigrač ne ide na Mundobasket!
Džamal Marej i Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

šta se dešava?

ŠOK I ZA KANADU PRED SVETSKO PRVENSTVO: Ni Jokićev saigrač ne ide na Mundobasket!

Najbolji igrač Kanade je tokom pripremnog perioda propustio sve utakmice zbog problema sa povredom

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u košarci se približava, a otkazi se nižu.

Iako je pre nekoliko nedelja najavljeno da će Džamal Marej, za razliku od saigrača iz Denvera Nikole Jokića, igrati za svoju reprezentaciju, to se neće desiti.

Marej je trebalo da bude glavna uzdanica reprezentacije Kanade, ali povreda ipak nije omogućila njegov nastup na Mundobasketu, saopštio je košarkaški savez Kanade, a potvrdio i sam as Nagetsa.

Najbolji igrač Kanade je tokom pripremnog perioda propustio sve utakmice zbog problema sa povredom, a selektor Đordi Fernandes se do poslednjeg trenutka nadao da će se ipak biti spreman da putuje sa ekipom.

- Kad sam došao u trening kamp, želeo sam da vidim kako će moje telo reagovati posle izuzetno teške i naporne sezone u NBA ligi i da li ću biti sposoban da se takmičim na najvišem mogućem nivou kakav zahteva učešće na Svetskom prvenstvu. Posle konsultacija sa medicinskom ekipom, odlučeno je da mi je potreban dodatan period za potpuni oporavak. Moj san ostaje da zaigram za Kanadu na Olimpijskim igrama, i navijaću svim srcem za ekipu da ostvari taj cilj - rekao je Marej.

Nikola Jokić, Ognjena Jokić, Džamal Marej
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Marej (26) je pre samo dva meseca osvojio titulu šampiona NBA lige sa Denver Nagetsima i uz Nikolu Jokića je bio najzaslužniji za podizanje pehara.

Kanada je u H grupi Svetskog prvenstva sa Francuskom, Libanom i Letonijom koja će takođe biti bez najboljeg igrača, Kristapsa Porzingisa.

Bonus video:

00:38

NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.