THE BOGDAN PONOVO GAZI! Feneru trebao produžetak s Barsom, PAO obezbedio 4. mesto! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Evroliga, 30. kolo!

THE BOGDAN PONOVO GAZI! Feneru trebao produžetak s Barsom, PAO obezbedio 4. mesto! (VIDEO)

Košarkaši iz Atine sada su osigurali i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu elitnog košarkaškog takmičenja
Objavljeno: 22:36h

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na gostujućem terenu u Tel Avivu Makabi sa 81:61 (20:26, 16:12, 31:12, 18:7), u utakmici poslednjeg 30. kola Evrolige i obezbedili četvrto mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Galatasaraj je slavio nad Bambergom sa 84:79, dok je Fenerbahče u susretu sa prežaljenom Barselonom slavio posle produžetka sa 68:65!

Najefikasniji u grčkom timu bio je Majk Džejms sa 17 poena, pet skokova i sedam asistencija. Kris Singlton postigao je 13 poena, uz osam skokova i šest ukradenih lopti, dok je Nik Kalates dodao 12 poena.

U ekipi Makabija Viktor Rud postigao je 17 poena, a Džo Aleksander 14. Panatinaikos ima skor od 19 pobeda i 11 poraza i četvrti je na tabeli, što mu je donelo prednost domačeg terena u plej-ofu. Makabi je takmičenje završio sa 10 pobeda i 20 poraza.

Utakmica u Istanbulu, između Fenera i Barse, bila je važna zbog jednog čoveka. Huan Karlos Navaro je dao četiri poena što ga je učinilo jedinim čovekom u istoriji koji je dao 4000 ili više poena u Evroligi. On je ujedno i prvi po broju odigranih mečeva - ovo mu je bio 318.

Bogdanović je postigao 15 poena, dok je Kalinić dao 13. Kostas Slukas je dodao 10. Kalinić je u jednom momentu imao mini-šou, postigavši deset poena u veoma kratkom vremenskom razmaku, a Bogdanović je pokazao da je ponovo u pravoj formi, tačno onda kada je najpotrebnije.

U ekipi Barselone najefikasniji je bio Tajris Ris sa 19 poena, a Viktor Klaver postigao je 15.

Bogdanović je postigao poslednjih pet poena za Fenerbahče u regularnom delu, a priliku za pobedu španskog tima propustio je Rajs, kada je u poslednjem napadu promašio "dvojku", pa je meč odlučen posle produžetka.

Produžetak je počeo "trojkama" Peterija Koponena i Bogdanovića, a srpski košarkaš je produžetku postigao pet poena. Pobedu ekipi Željka Obradovića doneo je Slukas pošto je ubacio tri od četiri slobodna bacanja.

Evroliga, 30. kolo:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Četvrtak: Fenerbahče - Barselona 68:65 Bamberg - Galatasaraj 79:84 Makabi Tel Aviv - Panatinaikos 61:81 21.00: Baskonija - Žalgiris

Petak:

19.00: CSKA - Olimpijakos 19.00: Darušafaka Doguš - Crvena zvezda 20.45: Olimpija Milano - Uniks 21.00: Real Madrid - Anadolu Efes

BONUS VIDEO: Saša Ilić - veoma interesantna izjava

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.