"DA NAPADNEMO TROFEJ EVROLIGE!" Čović jasan - Zvezda hoće sve pehare (FOTO)
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

OTVORIO DUŠU

"DA NAPADNEMO TROFEJ EVROLIGE!" Čović jasan - Zvezda hoće sve pehare (FOTO)

Videćemo da li ćemo još neko pojačanje dovesti. Imamo iskusnog trenera i dobar stručni štab. Naš cilj je da napravimo plasman za ulazak na F4 Evrolige, rekao je prvi čovek crveno-belih

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda na TV Prva govorio je o reprezentaciji, Nemanji Nedoviću, ABA ligi, a pecnuo je i fudbalere.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Govorilo se i o nastupu crveno-belih u Evroligi i ABA ligi sledeće sezone, kao i regularnosti suđenja.

- Zvezda je napravila dobar tim. Videćemo da li ćemo još neko pojačanje dovesti. Imamo iskusnog trenera i dobar stručni štab. Naš cilj je da napravimo plasman za ulazak na F4 Evrolige, naravno i da sve ostale trofeje osvojimo i da napadnemo trofej Evrolige. Da se ne bismo pogrešno razumeli, selekcija je pojačana, ali biće pojačana i ulaganja. Mi to ističemo, mi smo klub koji vrlo transparentno daje kompletne pregelede svojih finansija i svoje troškove. Mi smo vrlo zahvalni državi i to ističemo. Za 12 sezona, Zvezda je osvojila 22 trofeja - počeo je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Marina Lopičić

Objasnio je zašto tim sa Malog Kalemegdana ne igra ABA Superkup i istakao da bi trebalo razmisliti o domaćoj ligi.

- Ova sezona koja se završila, to je bio ružan cirkus koji se ponavlja iz godine u godinu. Zvezda preispituje svoje stavove i učešće i u Regionalnoj ligi. Što se tiče Superkupa, tu nema mistifikacije. Zvezda je raspoložena da ga igra, predložila je termin da to bude 12. septembra, i to je usvojeno na Skupštini, koje traju i po 20 sati. Nakon toga su se vratili i zadržali stari termin. Naime, 18. i 19. septembra je seminar trenera Evrolige u Barseloni. Mi nećemo da igramo Superkup bez našeg trenera. Evroliga je Evroliga - rekao je Ćović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Beta/Branislav Božić

Nastavio je u istom tonu.

- Hoćemo da imamo regularnu Regionalnu ligu u svakom pogledu. I u pogledu suđenja i u pogledu ponašanja publike. Ne igramo utakmice da bi nas neko verbalno i fizički linčovao. Ja sam bio na operaciji, verujte mi, ne bi se igrala peta utakmica. Spakovali bismo se i vratili i u autobus. Nakon prvih petardi i topovskih udara. Tada nas ni žandarmerija nije zaštitila - kaže Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

O suđenju.

- Da bude normalno suđenje. Postiže se tako što ćemo svi kontrolisati i pratiti suđenje. Otvorile su se priče da li su sudije bile korumpirane. Dokaz je kako je sudija sudio utakmicu. Na tom delu treba puno da se radi. Mi bi trebalo da procenimo, da li Regionalna liga daje doprinos našoj košarci. Mislim da Telekom daje preko 2 miliona evra godišnje za ABA ligu. NLB banka daje oko 400, 500 hiljada. Negde oko 2, 5 miliona. Znate, te pare da uložimo u domaću ligu, isto bi dobili veliku i značajnu ligu. Jesam da napravimo dobru analizu. Sport nije varijanta u kojoj ćete postaviti korporativni način razmišljanja pojedinih gazda. Mislim da nije baš bilo regularno suđenje u toku ABA lige, ali, zato to i analiziramo - jasan je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Emilija Jovanović

Poruka za kraj.

- Ako nam vi u medijima isto pomognete, da se u komentarima ne širi mržnja između Zvezde i Partizana, da ne širimo mržnju među klubovima - zaključio je Čović.

Bonus video:

00:52

Nebojša Čović otvoreno o večitom rivalu i šansama Zvezde za FAJNAL FOR EVROLIGE!

(Esspreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.