PEŠIĆ JE IMAO ŠTA DA KAŽE: Selektor JASAN posle pobede nad Grčkom!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

AKROPOLIS KUP

PEŠIĆ JE IMAO ŠTA DA KAŽE: Selektor JASAN posle pobede nad Grčkom!

Selektor Srbije Svetislav Pešić oglasio se posle pobede nad Grčkom u atinskoj OAKA areni

Objavljeno:

Košarkaši Srbije savladali su u Atini Grčku u prvom meču Akropolis kupa rezultatom 71:64.

Selektor "Orlova" po završetku utakmice razgovarao je sa medijima.

On je bio zadovoljan učinjenim protiv "Helena".

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Grčke
foto: Starsport©

- Važna utakmica za nas jer do sada smo radili samo da se spremamo za Svetsko prvenstvo i momci su bili veoma motivisani što je veoma važno za nas jer nakon deset dana treninga im je bila potrebna utakmica u odličnoj atmosferi u OAKA Areni u Atini i naravno možemo da vidimo da je srpski tim bio pun uspova i padova i i dalje nismo spremni da kontrolišemo utakmicu. Za nas kao i uvek važno je da imamo tranziciju i odbranu i bili smo odlični u odbrani tranzicije jer je kada imaš to možeš da igraš i 5 na 5 i kontrolišeš utakmicu. Za nas je ovo bila prva lopta, prve stvari koje smo počeli da radimo od prvog dana do danas i vežbali smo odbranu u tranziciji i to protiv tima koji je odilčan u tranziciji i dao samo šest poena u tom segmentu zbog toga sam zadovoljan. Morali su da budu fokusirani i da komuniciraju i sve je bilo sjajno i ako se investira koncentracija fizička i mentalna u takvoj odbrani posebno napraviš neke dobre odluke i pored velikog broja izgubljenih lopti. Moramo to da smanjimo. U drugom poluvremenu smo bili bolji u organizaciji igre i kontrolasli skok što je grčki tim smanjen sa 11 ofanzivnih skokova na 3 u drugom poluvremenu. Ne pričamo o pobedi već o našoj igri što je bitno za naš mlad tim jer je posle dužeg vremena igrao jedan mlađi igrač. Videćemo kako ćemo igrati sutra protiv Italije i u ostalim prijateljskim utakmicama - rekao je Svetislav Pešić.

Govorio je i o pritisku. - U Srbiji je slično kao u Grčkoj, uvek je pritisak i nije bitno ko igra. Mi ne mislimo o pritisku nego o tenziji koja je bitna i u odbrani i u napadu i mora da se reaguje u pravom trenutku i da se kontroliše u narednim utakmicama koje ćemo igrati u narednim danima.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Grčke
foto: Starsport©

O reprezentaciji Grčke imao je samo reči hvale.

- Grčki tim je novi tim, igraju odličnu košarku i videli smo ih protiv Slovenije gde su bili odlični i veoma snažni i ne brinite jer će Srbija i Grčka napredovati i biti bolji na Mundobasketu jer možete videti u reprezentaciji Grčke da i trener i igrači mogu da urade mnogo toga i da su spremni da daju sve od sebe da bi igrali kao tim i to je ono što mislim da je njihova najveća prednost kao i naša.

Bonus video:

02:11

Pešić o Teodosiću i strancima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.