KAPITEN BOGDANOVIĆ ZAGRMEO: Nemamo mi vremena da pričamo o otkazima, znamo šta nam je CILJ
Pešić i Bogdanović, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OPTIMISTIČAN PRED NASTAVAK PRIPREMA

KAPITEN BOGDANOVIĆ ZAGRMEO: Nemamo mi vremena da pričamo o otkazima, znamo šta nam je CILJ

Reprezentativac Srbije se nada najboljem u Atini

Objavljeno: 14:52h

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović oglasio se pred start Akropolis kupa u Atini.

Srbija se 8. avgusta sastaje sa Grčkom u OAKA Areni, dok će dan kasnije igrati protiv Italije, a selektior Svetislav Pešić u glavni grad Grčke poveo je 14 košarkaša.

- Dosta je mlada ekipa, tako da smo izdržali. Brzi smo i igramo atraktivnu košarku, to mogu da kažem unapred i nadam se najboljem kao i uvek. Dobro su prošle pripreme, bez velikih povreda, što je najvažnije. Spremni smo da igramo utakmice i da nastavimo da se spremamo za Mundobasket. Znamo njihovu kulturu košarke, svi igraju na svoj način i fazon. Biće to dobar test za nas, a videćemo i šta misli publika - rekao je Bogdanović.

Košarkaši Srbije do sada su odigrali dva pripremna meča protiv Poljske i Bosne i Hercegovine iza zatvorenih vrata i oba puta su zabeležili pobede.

- Dobro je bilo, zadovoljni smo, mi smo gledali da razmenimo što više postava, da se uigramo - rekao je košarkaš Atlante.

Bogdanović je komentarisao i otkaze u reprezentaciji. - Iskreno, nismo imali mnogo vremena, treniralo se jako u Pazovi, bilo je puno obaveza između nas. Nismo mnogo fokusirani na to, ali sve ide svojim tokom. Veći je fokus na prvenstvo, nego ko je tu i ko nije - proučio je Bogdanović.

Izabranici Svetislava Pešića igraće u grupi B u Manili, a u prvom meču 26. agusta snage će odmeriti sa selekcijom Kine, koju vodi srpski trener Aleksandar Đorđević, a u ovoj grupi su još Južni Sudan i Portoriko.

Bonus video:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.