JOKIĆEVA NOĆ ZA INFARKT: Odveo Denver do pobede, a onda su svi gledali meč koji je PORTLAND MORAO DA IZGUBI! (VIDEO)
Foto: Fonetap

žestoka Borba za nba Plej-of

JOKIĆEVA NOĆ ZA INFARKT: Odveo Denver do pobede, a onda su svi gledali meč koji je PORTLAND MORAO DA IZGUBI! (VIDEO)

Nikola je meč protiv Nju Orleansa završio sa 21 poenom, 12 skokova i 4 asistencije
Objavljeno: 07:02h

Pre samo 6 dana Jusuf Nurkić, proteran iz Denvera zbog Nikole Jokića, stajao je pred svojim novim fanovima u Portlandu, i slavio pobedu koja, činilo se tada, vodi Blejzerse u plej-of NBA lige, a direktne konkurente Nagetse šalje na prevremeno letovanje.

"Kakva osveta", reklo je par ljudi tada.

A onda, katastrofa za Nurkića i Portland. Bosanski centar je na snimanju posle povrede otkrio strašnu istinu - polomio je nogu. Portland je ostao bez pravog centra (Plamlija su poslali u Denver za Nurkića), i "lakih" 8 utakmica do kraja sezone postale su mnogo manje lake.

Na drugoj strani, Denver je uspeo da se konsoliduje i, posle teškog poraza u Portlandu, pa još jednog u Šarlotu, pobedi Majami.

A onda je došlo sinoć, let u Nju Orleans, i utakmica koja mora da se dobije.

I dobili su!

Nikola Jokić je sa 21 poenom, 12 skokova i 4 asistencije bio najkorisniji igrač Denvera na parketu, a uz njega je gotovo ceo tim bio dvocifren: Galinari 28, Geri Haris 23, Vilson Čendler 18, Džamal Marej 16, Emanuel Mudiaj 15, Mejson Plamli 13 poena i 11 skokova.

Istini za volju, "Obrva" Entoni Dejvis ponovo je bio bolji od Jokića u igri 1:1, pošto ga je jedno 4 puta momački izblokirao, a u napadu je izdominirao sa 41 poenom.

Dakle, može se slobodno reći da Jokić ima igrača koji mu apsolutno ne leži, protiv koga ne može da igra, i to je upravo Dejvis. E sad, Nikola je veliki igrač baš zato što je protiv ovakvog igrača izveo potez utakmice:

Ali zato je sam Bog stavio Demarkusa Kazinsa da čuva Nikolu u nekim od odlučujućih napada. A odbrana je jedan od razloga što je Divac odlučio da ga pošalje na jug.

Pogledajte sad najvažnije detalje u ovoj utakmici:

Na sledećoj stranici: Partija Nikole Jokića + šta se desilo na utakmici Portland-Juta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.