NEVIĐENI SKANDAL! Evroliga pokrenula ISTRAGU
Dejan Bodiroga, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

au!

NEVIĐENI SKANDAL! Evroliga pokrenula ISTRAGU

Žestoke optužbe uzdrmale elitno takmičenje

Objavljeno: 13:51h

Neviđen skandal trese Evroligu!

Pojavile su se ozbiljne optužbe na račun dvojice sudija koji su među najboljima u Evropi.

Ilijas Koromilas iz Grčke i Boris Rižik iz Ukrajine optuženi su da su nudili mito trećem sudiji Mikoli Ambrozovu uoči finala Evrokupa 2021. godine.

To finale Evrokupa igralo se između Monaka i Uniksa.

Povodom čitave situacije, Evroliga će započeti istragu protiv ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova i saznati šta se zapravo dogodilo 2021. godine.

Na sajtu Evrolige osvanulo je i saopštenje:

Pehar Evrolige
Pehar Evroligefoto: Profimedia

- U susret nedavno objavljenoj vesti u brojnim evropskim medijima vezanim za navodni incident u kome je sudija podmićen pred drugi meč finala Evrokupa 2021. godine želeli bismo da objavimo sledeće:

Integritet Evrolige i njenih sudija zasniva se na moralnim i etičkim principima koji se izuzetno cene, a tu spadaju iskrenost, čast, poštenje i pouzdanost. Evroliga ima striktan protokol kojim prati dešavanja na svim utakmicama i garantuje da se igraju u duhu fer pleja pa samim tim ima nultu toleranciju prema mitu i korupciji. Evroliga pokreće zvaničnu istragu kako bi otkrila šta se desilo i koliko su tačne tvrdnje ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova. Kada se istraga bude završila, Evroliga će svoju odluku javno saopštiti i pokazati sve pronađene dokaze kao i sprovesti sve mere i sankcije protiv odgovornih učesnika - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.