SAŠA ĐORĐEVIĆ O SILNOM POJAČAVANJU ZVEZDE I PARTIZANA: Iznenađen sam da u Srbiji ima novca za te ENORMNE troškove!
Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Starsport©

otkud?

SAŠA ĐORĐEVIĆ O SILNOM POJAČAVANJU ZVEZDE I PARTIZANA: Iznenađen sam da u Srbiji ima novca za te ENORMNE troškove!

Sale Đorđević je pričao naširoko o reprezentaciji, Crvenoj zvezdi, Partizanu, Luki Dončiću...

Objavljeno: 13:51h

Legenda jugoslovenske i srpske košarke, Aleksandar Saša Đorđević, u intervjuu za slovenački Sportklub je pričao naširoko o aktuelnom stanju u našoj košarci, reprezentaciji, Crvenoj zvezdi, Partizanu, Luki Dončiću...

Slovence je, naravno, najviše interesovalo mišljenje boivšeg selektora Srbije a sada Kine, o njihovom novom kapitenu Dončiću.

- Košarka nije individualni sport, Luka Dončić nije Jusein Bolt, uz sav respekt. Svakome je potrebna moć tima da ostvari rezultate koje zaslužuje i koje ih čine srećnim. Niko od nas ne bi osvojio medalju da nije imao fantastične ljude uz sebe. To su primarno saigrači i treneri. Luka Dončić je superzvezda i postao je svetska zvezda. On je još mlad i ima neverovatan talenat. Čestitam mu na svemu što je ostvario i želim mu još mnogo uspeha. Luka je jedinstven, ali će se suočiti sa novim izazovima i ciljevima.

Luka Dončić
foto: Ron Jenkins / Getty images / Profimedia

Kada je u pitanju integracija stranih košarkaša u selekcijama, Đorđević ističe da tu postoje neki izuzeci u zavisnosti od porekla samih igrača.

- Kajl Anderson ima kinesku i jamajčansku krv. Dakle, njegova pozicija je malo drugačija. Inače, FIBA je dozvolila naturalizaciju jednog košarkaša. Mnogi treneri i predsednici saveza me zato često zovu i pitaju za mišljenje o pojedinim američkim košarkašima. Šta da kažem na to? Entoni Rendolf nije Slovenac, a igra za vašu reprezentaciju. To je moje gledište kao srpskog selektora i bivšeg reprezentativca. Ali s druge strane, pravila su jasna. Moraju biti prihvaćena. Ne bih dalje komentarisao - rekao je Đorđević.

Upitan je i o izjavi Svetislava Pešića, koji je na konferenciji za novinare najavio da će "Orlovi" uskoro morati da angažuju stranca u reprezenaciji.

- Vidite to sa Pešićem, sa njim možete da pričate o tome. Nije moj posao da komentarišem druge.

Saša Đorđević
foto: Starsport©

Zanimljivo je da će Sale Đorđević i Kari Pešić odmeriti snage u Manili, jer su Srbija i Kina u istoj grupi na Mundobasketu, a Đorđević ističe da će to biti posebno emotivno za njega.

- Kakva je bila moja prva reakcija na žreb? Blago sam se osmehnuo. Ali već sam izjavio da će mi biti velika čast da vodim Kinu protiv Srbije. Jake emocije će biti prisutne. Moraću da ih gurnem u stranu i budem profesionalac - rekao je Saša Đorđević.

O Zvezdi i Partizanu i pojačanjima koje dovode:

- Ovo je dobro za popularizaciju košarke. Mnogo se priča o oba kluba. Ljudi u ogromnom broju podržavaju ove klubove. Partizan i Zvezda imaju veoma konkurentne timove i igrači i dalje dolaze. Ali sam iznenađen sa finansijske strane. Iznad svega, činjenica je da imamo dovoljno novca u Srbiji za ove enormne troškove. Nisam odrastao u ovakvom okruženju. Nivo je drugačiji. Treba to reći, ali videćemo da li će to dati rezultate.

Bonus video:

00:47

ESPRESO TIKTOK: DEBAKL VATERPOLISTA SRBIJE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.