KAMPACU ZVEZDA BILA USPUTNA STANICA: "Čim sam završio u NBA, prioritet mi je bio povratak u Real!"
Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

ovo boli

KAMPACU ZVEZDA BILA USPUTNA STANICA: "Čim sam završio u NBA, prioritet mi je bio povratak u Real!"

Sve stavljam na vagu i odlučujem prema tome šta me najviše raduje - kaže argentinski plej

Objavljeno:

Nakon što je govorio za "Gigantes", bivši košarkaš Crvene zvezde, Fakundo Kampaco, dao je zanimljiv intervju i za špansku "Marku" u kom je govorio o svom povratku u Real Madrid.

Na pitanje da li se, možda, sa godinu dana zakašnjenja vratio u Real, Kampaco je rekao:

- Mislim da sam stigao onda kada je trebalo da stignem. Ono što vam je dato, dato vam je u pravo vreme. Želeo sam da probam da igram još jednu sezonu u NBA a desilo se da su me "odstranili" posle mesec i po dana. Našao sam se potom u čudnoj situaciji kada sam se vratio u Evropu, usred sezone, kad su timovi već kompletirali rostere, bilo je teško... Bilo je ponuda, ali tad je već sve bilo komplikovano. Sada, posle sezone u Crvenoj zvezdi sam mirniji. Uspeo sam da ispregovaram sa Realom i srećan sam što sam uspeo da se vratim na mesto koje osećam kao svoju kuću. Vrlo sam motivisan i spreman za sve što nas čeka.

Fakundo Kampaco, Matijas Lesor
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Veliki broj poziva Kampaco je imao, kaže, da se vrati u Madrid još dok je bio u Denveru.

- Uvek sam imao odličan odnos sa svima u Realu, još otkad sam otišao u NBA. Bio sam u stalnom kontaktu sa prijateljima iz Madrida, iz kluba, nikad te kontakte nisam izgubio. I tada sam znao da će mi, kad završim sa NBA, prioritet biti povratak u Real.

Podsetio je novinar Argentinca na činjenicu da se odrekao velikog novca kako bi opet bio u "kraljevskom klubu".

- Novac jeste bitan faktor ali nije glavni. Morate to imati u vidu kada donosite odluke, bilo da je reč o košarci ili o životu, uvek sam gledao da na moje odluke ne utiče novac. Na to stavljam veliki naglasak, ali nije jedina stavka. Sve stavljam na vagu i odlučujem prema tome šta me najviše raduje. To je ono što sam radio kroz čitavu svoju karijeru. Ispunio sam san da igram u NBA ligi, sada se vraćam u Madrid.

Fakundo Kampaco, KK Real Madrid, Košarka
foto: EPA-EFE/Zipi

Kampaca je novinar Marke podsetio na razgovor koji je Argentinac imao sa majkom pre odlaska u Denver - tada mu je rekla da ne ide iz Madrida jer ga tamo svi vole.

- Moja majka je bila srećna zbog ljubavi koju su mi pružili ovde u Madridu i koliko mi je ovde uvek bilo lepo. Ona voli ovaj tim, klub, grad, zemlju...

Bonus video:

00:19

Navijači Zvezde sa košarkašima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.