TOTALNA LUDNICA U NCAA! Dva polufinala za infarkt, poznato je ko će odmeriti snage u finalu! (VIDEO)
Foto: AP

polufinale NCAA!

TOTALNA LUDNICA U NCAA! Dva polufinala za infarkt, poznato je ko će odmeriti snage u finalu! (VIDEO)

Fantastični mečevi mogli su da se odgledaju u noći između subote i nedelje... Očekuje nas baš ludo finale između jednog povratnika i jednog debitanta
Objavljeno:

Gonzaga i Severna Karolina!

To su imena finalista ovogodišnjeg finala NCAA šampionata, koji će odmeriti snage u noći između ponedeljka i utorka od 3.20 po srednjeevropskom vremenu. Debitant u finalima i povratnik u bitku za krunu overili su svoja mesta posle dva meča za infarkt. Evo kako je sve to izgledalo.

Samo godinu dana posle šokantnog poraza od Vilanove uz zvuk sirene, Severna Karolina osigurala je novi meč za titulu pošto je u potpuno ludoj utakmici savladala Oregon rezultatom 77:76.

Utakmica je odlučena praktično u poslednjim sekundama. Oba tima imala su problema sa realizacijom u završnim minutima meča, ali Daksi su uspeli opasno da se približe i zaostatak svedu samo na pet poena, dok je na semaforu bilo još samo 180 sekundi. Tajler Dorsi pogodio je važnu trojku na 42 sekunde pre isteka vremena, kojom je Oregon spustio minus na samo tri poena. Prava drama usledila je nakon što je Oregon uspeo da se odbrani i pogocima Kita Smita dođe na samo jedan poen zaostatka.

Još veća drama usledila je kada je Kenedi Miks promašio oba slobodna bacanja, dok je na semaforu stajalo šest sekundi. Ali, spas je stigao u vidu Tea Pinsona, sa najvažnijim ofanzivnim skokom u mladoj karijeri. Nakon skoka loptu je brzo prosledio do Džoela Berija, koji je izvukao faul i novi odlazak na crtu. S tim što ni on, baš kao i Miks, nije bio mirne ruke. Ipak, Miks je ovog puta bio priseban, pa je pokupio novi ofanzivni skok nakon drugog promašaja, čime je osigurao pobedu Severne Karoline.

Pobednički sastav predvodio je tandem Kenedi Miks - Džastin Džekson. Prvi je skupio čak 25 poena, 14 skokova i tri ukradene lopte, dok je drugi pribeležio 22 poena, uključujući i četiri hica za tri poena. Kod Oregona Dilan Enis je upisao 18 poena i šest skokova, dok je centar Džordan Bel skupio 13 koševa i 15 uhvaćenih lopti.

foto: AP

Ništa manje drame nije bilo ni u drugom polufinalu.

Gonzaga je obezbedila prvo učešće u finalu u istoriji ovog Univerziteta tesnom pobedom nad Južnom Karolinom - 77:73.

Prva zvezda Gonzage Najdžel Vilijams Gos obeležio je utakmicu sa 23 poena, pet skokova i šest asistencija, dok je mladi centar Zek Kolins bio tajni adut ekipe pošto je pribeležio 14 poena, 13 skokova i šest blokada, iako je bio rezerva. Tako je uspeo da nadomesti povredu prvog centra Pržemeka Karnovskija, koji je još u prvom poluvremenu morao da izađe sa parketa pošto je dobio prst u oko od protivničkog igrača Krisa Silve.

Južna Karolina dugo se mučila da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu, prvenstveno jer je Gonzaga dobrim delom meča imala dobre procente šuta, dok je Kolins imao veliki doprinos tako što je u pojedinim momentima zaključao reket. Međutim, Južna Karolina je uspela da probije led i napravi seriju 16:0 za manje od 240 sekundi, pa je završnih sedam minuta prošlo u neizvesnoj borbi.

Prevagu je, ipak, odnela Gonzagina hladnokrvnost i niz od sedam poena, čime je opet uzela opipljivu prednost. Doduše, Južna Karolina je imala posed za produžetak, ali Sindarijus Tornvel bio je polovično precizan sa penala. Namerno je promašio drugo bacanje, ali umesto ofanzivnog - usledio je defanzivni skok Kilijana Tilija za pobedu Gonzage.

Kod Južne Karoline Pi Džej Dozijer imao je 17 poena i devet skokova.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić posle trijumfa nad Uniksom

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.