MICIĆ DOBIO VAŽAN SAVET: OVE reči prolaziće mu kroz glavu dok igra u Oklahomi!
Vasilije Micić, Foto: Starsport©

ISKRENO MIŠLJENJE

MICIĆ DOBIO VAŽAN SAVET: OVE reči prolaziće mu kroz glavu dok igra u Oklahomi!

Srpski košarkaš je posle nekoliko briljantnih godina u Anadolu Efesu rešio da krene put Amerike

Objavljeno: 18:20h

Šejn Larkin, američki košarkaš sa državljanstvom Turske, trebalo je da bude velika NBA zvezda, ali je svoj zenit dostigao u Evropi i to u tandemu sa srpskim reprezentativcem Vasilijem Micićem koji je posle nekoliko briljantnih godina u Anadolu Efesu rešio da krene put Amerike.

Vasilije Micić je potpisao ugovor sa Oklahomom, ali ga tamo ne očekuje lak posao jer će na bekovskim pozicijama imati veliku konkurenciju.

Ipak, Micić je od Larkina, sada već bivšeg saigrača, dobio savete za bolje snalaženje u novim okolnostima.

- Pitao me je kako treba da igra, kakvo razmišljanje treba da ima. Rekao sam mu da treba da se postavi na potpuno isti način kao što je bio slučaj u Efesu - rekao je Larkin.

KK Efes, Vasilije Micić, Šejn Larkin
foto: Starsport

Jasno je, Micić neće moći da bude lider tima kakav je bio u Efesu.

- Svako ko je igrao u NBA i Evroligi zna da će mu uloga u SAD biti drugačija nego u Evropi. I to može da ga promeni kao igrača. Rekao sam mu da najviše žalim što sam u NBA došao sa razmišljanjem kako igram sa Vinsom Karterom, Šonom Merionom, Dirkom Novickim i takvim asovima, da treba samo da im dam loptu i da se sklonim. Oni su svi bili superzvezde, Ol-star igrači, u ligi su bili i po 20 godina, dok sam ja bio samo klinac koji je igrao svoju prvu, drugu ili treću godinu u NBA ligi. Osećam kao da nikada zapravo nisam iskoristio šansu na pravi način, zato sam mu rekao da svaki momenat maksimalno iskoristi - dodao je Larkin.

Košarka u Evropi i Americi je mnogo drugačija i, prema rečima Larkina, Micić mora da se adaptira na to.

- Ne treba da razmišlja kako prvo treba da doda loptu saigraču, jer ako odeš tamo i ne budeš ono što jesi, zažalićeš pre ili kasnije. Jer, šta je najgore što može da ti se desi? Možeš da se vratiš u Evropu i budeš jedan od najplaćenijih igrača, gde god da potpišeš. Zato i treba da igra svoju igru i pokaže se u najboljem svetlu - zaključio je Larkin.

BONUS VIDEO:

00:16

Efes slavi titulu u Beogradskoj areni

(Espreso/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.