POVRATAK STAROG TAKMIČENJA: Zvezda protiv Partizana možda već u septembru?
Detalj sa košarkaškog večitog derbija, Foto: Starsport©

SJAJNA VEST

POVRATAK STAROG TAKMIČENJA: Zvezda protiv Partizana možda već u septembru?

Turnir bi trebalo da se odigra u periodu od 18. do 20. septembra

Objavljeno: 16:48h

Posle četiri godine pauze ponovo će se igrati ABA Superkup.

Domaćin ovogodišnjeg turnira biće Budućnost i mečevi bi se igrali u Podgorici, kako je i trebalo da bude 2020. godine, kada je sve otkazano zbog pandemije virusa korona. Kao i u vremenu pre nego što je nit prekinuta, trebalo bi da učestvuju osam najbolje plasiranih klubova na tabeli ABA lige za takmičarsku 2022/23. To su Partizan, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, FMP Železnik, Mega, Zadar i Studentski Centar, nezvanično saznaje Mocart Sport.

Kako se može čuti, odluka o vraćanju ABA Superkupa u redovan kalendar takmičenja za 2023. doneta je još prošlogodišnjoj na Skupštini. Turnir bi trebalo da se odigra u periodu od 18. do 20. septembra, a ključ za dobijanje parova biće isti kao i pre iliti 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Kevin Panter, Branko Lazić
foto: Starsport©

Tako bi parovi bili identični prošlogodišnjem plej-ofu: Partizan - Studentski Centar, Crvena zvezda - Zadar, Budućnost - Mega i Cedevita Olimpija - FMP Železnik. Naravno, pod uslovom da svi klubovi odluče da zaigraju Superkup. Novost u odnosu na prethodne godine, kako se može čuti, je to da bi se igralo razigravanje za pozicije, pa bi tako svaki tim odigrao po tri utakmice.

Dosadašnji osvajači ABA Superkupa su zagrebačka Cedevita 2017, Crvena zvezda 2018. i Partizan 2019. Naredne godine turnir je otkazan zbog pandemije virusa korona i od tada nije više bio u programu. Vreme je da se stare veze obnove.

BONUS VIDEO:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.