PANTER ZAVAPIO: Žao mi je, volim vas, ali shvatite... Ne želim da igram bilo kakve PLEJ-IN utakmice!
Kevin Panter, Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

nepotrebno

PANTER ZAVAPIO: Žao mi je, volim vas, ali shvatite... Ne želim da igram bilo kakve PLEJ-IN utakmice!

Od naredne sezone Evrolige, igraće se plej-in koji nije po volji kapitenu Partizana

Objavljeno:

Kevin Panter je ostao u Partizanu sa kojim će opet pokušati da se domogne fajnal-fora Evrolige koji im je prethodne sezone izmakao.

Međutim, kapitenu crno-belih se ne dopadaju novine elitnog evropskog takmičenja koje je po ugledu na NBA uvelo plej-in.

Od naredne sezone Evrolige, sedmi na kraju ligaškog dela će igrati jednu utakmicu protiv osmoplasiranog i pobednik će ići direktno u plej-of.

Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije u borbi za poslednje mesto u četvrtfinalu protiv pobednika dvoboja devetoplasirane i desetoplasirane ekipe na tabeli.

Kevin Panter
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Sve, naravno, da bi se što više igralo i samim tim što više zaradilo. Panter u podkastu Donatasa Urbonasa rekao da sezona u Evroligi već dugo traje i dodao da novi format daje prednost slabijim timovima.

- Ne sviđa mi se. Imamo 34 utakmice u osnovnom delu prvenstva i bolje je da u njima dobijemo učesnike četvrtfinala. Žao mi je, ali liga je suviše konkurentna. Od vrha do dna tabele koncentrisan je veliki broj kvalitetnih ekipa, da bismo sad još ubacili i plej-in - objasnio je kapiten Partizana pa skrenuo pažnju na dodatni problem:

- Ne znam da li bi plej-in značajno produžio sezonu, ali bi i to trebalo uzeti u obzir. Sezona je već duga i intenzivna. Igrači se žestoko bore u te 34 utakmice. Bolje da ostavite sve kako je bilo, trebalo bi da plasman u plej-of odredimo tabelom. Žao mi je svih zavisnika košarke, volim vas, ali shvatite da smo mi to koji moramo da igramo. Ne želim da igram bilo kakve plej-in utakmice - rekao je Panter.

Bonus video:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.