PARTIZANU PROPAO JEDAN POSAO, ALI SE NAMESTIO NOVI: Prošlog leta im je umakao, hoće li sad zameniti Lesora?
Željko Obradović i košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

druga šansa

PARTIZANU PROPAO JEDAN POSAO, ALI SE NAMESTIO NOVI: Prošlog leta im je umakao, hoće li sad zameniti Lesora?

Oba košarkaša koje želi Partizan imaju NBA iskustvo

Objavljeno:

KK Partizan je uspeo da obezbedi ostanak kapitena Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Alekse Avramovića, a šampiona ABA lige su napustili Dante Egzum i Matijas Lesor.

Upravo je Lesorova pozicija (krilnog) centra ovih dana najaktuelnija u vestima o Partizanu i spekuliše se ko bi mogao da zameni Francuza.

"Eurohoops" je u sredu veče preneo da bi to mogao da bude Donta Hol (25), kao i da je "Parni valjak" uspostavio kontakt sa Amerikancem.

Ipak, ni nepun dan kasnije, "Basketnews" javlja da je Hol odlučio da još jednu sezonu provede u Kneževini.

Druga opcija crno-belih je Čima Moneke (27) za kog su bili zainteresovani prošlog leta. Tada se Nigerijac koji ima i australijski pasoš odlučio za saradnju za Sašom Obradovićem, upravo u Monaku.

Moneke je sad, kako piše "Basketnews", rešio da posle samo jedne polusezone raskine ugovor koji mu važi do 2024. i postane slobodan agent. Da li će Partizan iskoristiti novu priliku da ga se domogne?

Inače, i Moneke i naročito Hol, imaju NBA iskustvo. Moneke je prosečno beležio 3,9 poena i 3,1 skok za manje od 13 minuta igre u 16 ​​utakmica u Evroligi. A Hol je u svojoj drugoj sezoni zadržao prosek od 7,5 poena (72,9% 2P), 5,5 skokova, 0,9 blokada i 12,3 indeks učinka.

Bonus video:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.