MIROTIĆ PRITERAO BARSU UZA ZID: Prvi čovek španskog velikana otkrio koliko je situacija zapravo TEŠKA
Nikola Mirotić, Foto: EPA/Quique Garcia

NASTAVLJA SE SAGA

MIROTIĆ PRITERAO BARSU UZA ZID: Prvi čovek španskog velikana otkrio koliko je situacija zapravo TEŠKA

Iskusni as ima ponude mnogih evropskih klubova

Objavljeno: 11:01h

Spor Nikole Mirotića i Barselone je i dalje glavna tema u svetu sporta.

Đoan Laporta, prvi čovek katalonskog kluba, je u intervjuu za Vangardiju otkrio da je situacija i više nego komlikovana.

Crnogorac sa španskim pasošem ima ugovor na još dve godine, a Barsin trošak po tom osnovu mogao bi da iznosi čak 22.000.000 evra bruto. Jasno je da Katalonci žele da Mirotića ubede da se odrekne dobrog dela onoga što mu pripada po slovu ugovora.

Đoan Laporta
Đoan Laportafoto: EPA Enric Fontcuberta

- Ne možemo da imamo tolike plate u košarci. Možemo da budemo konkurenti i ako ne trošimo 40.000.000 evra na plate. Trenutno su Mirotić i klub mnogo daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom - rekao je Laporta.

Mirotićevog slučaja se dotakao i nešto kasnije kada je pričao o odnosima sa fudbalskim menadžerima Pinijem Zahavijem i Žoržom Mendešom.

- S njima imamo dugogodišnji odnos. Većina menadžera želi da bude u dobrim odnosima sa Barselonom. To je odnos poštovanja. Takav je i Ivan de la Penja. Da, ima i onih agreisvnih, mada ne toliko u fudbalu. Ali u drugim sportovima - rekao je Laporta, da bi odmah usledilo pitanje da li to misli na pregovore oko raskida saradnje sa Mirotićem i Šarunasom Jasikevičijusem.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: EPA/Enric Fontcuberta

- Ne želim da ulazimu to. Samo ću reći da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude, a već sam to rekao: greši svako ko pokuša da nas pritera uza zid - rekao je prvi čovek Barse.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.