POZNATO KO SLEDEĆI ODLAZI IZ PARTIZANA: Panter mu oprašta što napušta tim, hoće li i navijači?
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

KRAJ SARADNJE

POZNATO KO SLEDEĆI ODLAZI IZ PARTIZANA: Panter mu oprašta što napušta tim, hoće li i navijači?

Odigrao je nekoliko važnih rola u završnici sezone

Objavljeno: 13:12h

Nova era počela je u Panatinaikosu dolaskom Ergina Atamana, a atinski velikan imao je od početka ideju da ozbiljno “ogoli“ Partizan.

U tome je PAO uspeo potpisom Matijasa Lesora, mada je Atamanova prva želja bio Kevin Panter koji je na kraju ipak odlučio da ostane u Humskoj još dve sezone. Ipak, Lesorovim stopama krenuće i Janis Papapetru, potvrdio je to kapiten crno-belih u razgovoru za grčke medije.

- Matijas je moj brat, igrali smo zajedno dve godine. Rekao sam mu da ću biti jako srećan zbog njega, ma šta da odluči jer ga zaista volim kao brata. Imao je sjajnu godinu iza sebe, bio je jako uticajan na našu igru, dao nam veliku energiju na parketu. On je sjajan. Ide u dobar tim i nadam se da će uspeti - rekao je Panter za BN Sports i dodao:

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Košarkaški Večiti derbi
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Volim i Papapetrua, zna on to dobro. Imali smo blizak odnos tokom sezone. Nažalost, on se vraća kući. Želeo sam da ostane, ali svako donosi svoje odluke. On je dobar lik i igrač. Pomogao je mnogo Partizanu i nedostajaće mi mnogo, osetiće se njegov izostanak. Ostaćemo u kontaktu, srećan sam zbog njega, oprostiću mu, a-ha-ha“.

O povratku Janisa Papapetrua u Panatinaikos spekulisalo se prethodnih dana i sedmica, tako da ovo nije novost, ali jeste faktički potvrda da Partizan posle Matijasa Lesora i Dantea Egzuma ostaje bez još jednog važnog igrača u sastavu.

Papapetru je stigao u Parni valjak prošlog leta i bez obzira na to što statistički nije možda opravdao očekivanja, bio je jako važan igrač rotacije i neko ko je uradio veliki posao u odbrani. Odigrao je nekoliko važnih rola u završnici sezone i pomogao Partizanu da se domogne prve titule regionalnog šampiona posle deset godina.

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.