ZVEZDA POČELA SKLAPANJE TIMA ZA NAREDNU SEZONU: Stiglo prvo pojačanje, vratio se miljenik navijača! (FOTO)
Dejan Davidovac, Foto: Starsport©

POTPISAO

ZVEZDA POČELA SKLAPANJE TIMA ZA NAREDNU SEZONU: Stiglo prvo pojačanje, vratio se miljenik navijača! (FOTO)

Posle sezone provedene u moskovskom CSKA, Dejan Davidovac vraća se u tim iz Beograda

Objavljeno: 16:39h

Košarkaški klub Crvena zvezda počeo je sa sklapanjem tima za sezonu 2023/24 u kojoj će se ponovo takmičiti u Evroligi, pošto je ugovor sa klubom potpisao Dejan Davidovac.

Srpski košarkaš se tako vraća na Mali Kalemegdan, posle sezone provedene u moskovskom CSKA, a sa crveno-belima se na vernost obavezao na tri sezone, kako se navodi u zvaničnom saopštenju.

- Novim ugovorom, Dejan Davidovac se obavezao na vernost našoj Crvenoj zvezdi do kraja takmičarske sezone 2025/26 (osam punih sezona kao igrač našeg kluba) i kao domaći igrač, koji zna težinu dresa koji će ponovo nositi biće izuzetno važan za tim KK Crvena zvezda u sezonama koje dolaze - stoji u zvaničnom saopštenju.

Polivalentni košarkaš iz Zrenjanina je prvo pojačanje za predstojeću takmičarsku godinu, nakon što su ozvaničeni odlasci Luke Vildose i Hasana Martina, dok je Stefan Marković odlučio da okači patike o klin, a od Zvezde se putem društvenih mreža oprostio i Džon Holand.

Davidovac je bio pokraj klupe crveno-belih tokom poslednjih nekoliko utakmica finala ABA lige, ubrzo su usledile spekulacije da će se pridružiti klubu, a odmah nakon ozvaničenja Evrolige da će se Zvezda i naredne sezone boriti u elitnom takmičenju, usledila je potvrda njegovog povratka.

Minule sezone je braneći boje CSKA prosečno beležio 7,7 poena i 3,6 skokova u VTB ligi.

Karijeru je počeo u zrenjaninskom Poleteru, potom je tri godine proveo u Vršcu, da bi u Zvezdu stigao 2015. godine. Posle dve sezone na pozajmici u FMP-u, redovan član prvog tima postao je od 2017 i sa crvenom-belima osvojio tri titule u ABA ligi, četiri u domaćem prvenstvu, kao i dva Kupa Radivoja Koraća i ABA Superkup.

Dejan Davidovac
foto: Starsport©

Predstavljajući reprezentaciju Srbije osvojio je i zlatnu medalju na Evropskom prvestvu za igrače mlađe od 20 godina, a debitovao je i za seniorsku selekciju, sa kojom je učestvovao i na minulom Evrobasketu.

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.