MARINA MALJKOVIĆ SUROVO ISKRENA: Nećemo imati sreće dokle god nemamo srpsku ligu!
Marina Maljković, Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

bez ustručavanja!

MARINA MALJKOVIĆ SUROVO ISKRENA: Nećemo imati sreće dokle god nemamo srpsku ligu!

Selektorka poslala osvešćujuću poruku

Objavljeno: 19:26h

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je posle pobede nad Crnogorkama da je "cilj prvenstva ispunjen".

Srbija je slavila u meču za plasman od 5. do 8. mesta na Evropskom prvenstvu.

- Cilj prvenstva je ispunjen. Cilj je zvanično bio da pokušamo da se plasiramo na OI. Mi jesmo napravile lep rezultat na Svetskom prvenstvu, odmah po smeni generacije, ali smo zaboravili šta je istina što se tiče ove generacije- izjavila je Maljković, a preneo KSS.

Srbija je danas pobedila Crnu Goru sa 63:58, u meču razigravanja u borbi za peto mesto, i tako izborila plasman u kvalifikacije za OI.

Košarkašice Srbije
Košarkašice Srbijefoto: Starsport©

- Došlo je do smene generacije i ove devojke imaju pravo da im damo šansu da i one nešto pokažu. To ne može da se desi preko noći. Razlika između Svetskog i Evropskog prvenstva je rad od tri i po meseca- dodala je ona.

Maljković je dodala i da su sve "devojke imale bolje sezone u svojim klubovima, i mnogo bolje statuse nego sad".

- Hoću i od ove generacije da pokušam da napravim nešto. Biće tu uspona i padova. Zamislite da treniram ovaj tim do februara, kada su kvalifikacije za OI. Prošla generacija je krenula iz Partizana, gde je bio kostur šireg spiska. Neće imati sreće dokle god ne budemo imali srpsku ligu- rekla je Maljković.

Maljković je rekla da stoji ispred svojih igračica, i dodala da je "ispunila cilj".

Maljković i Anderson
Maljković i Andersonfoto: Starsport©

- Bilo bi strašno da nismo pobedile Crnu Goru, jer ne bismo imali šta da sanjamo i čemu da se nadamo. Ne samo za Olimpijske igre, već i kad je srpska košarka u pitanju. S obzirom na nemanje lige i nemogućnost ničega- rekla je ona.

U borbi za peto mesto Srbija će igrati protiv Nemačke.

- Protiv Nemačke će glavnu reč da vode mlađe igračice. Nije revijalna utakmica, iako rezultat nije u prvom planu- rekla je Maljković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.