"Ovde je apokalipsa, Obradović će podneti ostavku": Reči bivšeg predsednika Fenera nikad do sad niste čuli!
Željko Obradović, Foto: FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

malo poznati detalji!

"Ovde je apokalipsa, Obradović će podneti ostavku": Reči bivšeg predsednika Fenera nikad do sad niste čuli!

Pre velikog uspeha je bilo dosta turbulencija

Objavljeno: 21:12h

Košarkaški svet ponovo bruji o uspesima najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića, a videćemo da li će naredne sezone sa ekipom Partizana uspeti da napravi iskorak u Evroligi.

Aziz Jildirim, bivši predsednik Fenerbahčea otkrio je detalje saradnje sa Željkom Obradovićem, sa kojim je i dan danas veliki prijatelj.

On se podsetio teškog poraza iz 2016. godine kada je srpski trener odlučio da podnese neopozivu ostavku.

Naime, turski tim je poražen od Baskonije sa 86:52 u Evroligi, ali je to bila i više nego uspešna sezona za turski tim koji na kraju uspeva da osvoji titulu evropskog šampiona.

- U Španiji smo izgubili od Baskonije skoro 35 razlike. Onda se sukobio sa igračima i odlučio da podnese ostavku. Zvao me je Ozan Balaban i rekao: "Ovde izbija apokalipsa, Obradović će podneti ostavku" - prisetio se Jildirim.

- Vratili su se sutradan. Pozvao sam ga da se nađemo u hotelu u 11 sati. Došao je i seli smo zajedno. Rekao sam: "Zašto si ljut? "Plaćeni su, ali ne igraju. Kako ću te pogledati u oči?" pitao me je. Rekao sam: Nema veze, nismo te doveli dan ili godinu. Pozovi svog agenta, da produžimo ugovor na tri godine, pa idi na spavanje - ispričao je bivši predsednik Fenera.

- Sutradan su doneli ugovor i mi smo ga potpisali. Gotov. Potpisali smo ugovor za 5 minuta. Onda smo ćaskali do 4-5 ujutru. Naš odnos je bio drugačiji, bili smo prijatelji. Još uvek se čujemo - otkrio je Jildirim.

Fenerbahče je u plej-of ušao sa petog mesta, eliminisao Panatinaikos i na Fajnal-foru održanom u Istanbulu stigao do prve šampionske titule u istoriji.

Bogdanović i Obradović kada su bili u Fenerbahčeu
Bogdanović i Obradović kada su bili u Fenerbahčeufoto: Beta

Jildirim smatra da Fener treba da vrati Obradovića da organizuje svoju košarkašku sekciju.

- Erdem Džan se, na primer, razvio i otišao u Efes. Moramo da dovedemo Obradovića i da obučavamo trenere i igrače - zaključio je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.