SUD USVOJIO TUŽBU FK PARTIZAN: Ostoja Mijailović NIJE predsednik JSD Partizan!
Milorad Vučelić/Ostoja Mijailović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, Printscreen

opa

SUD USVOJIO TUŽBU FK PARTIZAN: Ostoja Mijailović NIJE predsednik JSD Partizan!

Poznata je presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu povodom tužbe FK Partizan na izbor Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan

Objavljeno:

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, poslao je poruku pred odlučujuću, petu utakmicu finala ABA lige sa Crvenom zvezdom, u kojoj je potkačio ljude iz "večitog rivala", a praktično istovremeno stigla je još jedna vest vezana za njega.

Naime, poznata je presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu povodom tužbe FK Partizan na izbor Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Kako prenosi Telegraf, tužbeni zahtev FK Partizan je usvojen, pa je samim tim odluka sa Vanredne sednice JSD Partizan održane 12. septembra 2022. poništena, što znači da Ostoja Mijailović pravno nije predsednik te organizacije.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Presudu prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena:

- Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Fudbalskog kluba "Partizan" sa sedištem u Beogradu, u odnosu na tuženog Jugoslovensko sportsko društvo "Partizan" sa sedištem u Beogradu, pa se UTVRĐUJE da su ništavne i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića sa predsednika Jugoslovenskog sportskog društva "Partizan", doneta na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva "Partizan", koja je održana dana 12.09.2022. godine i Odluka o imenovanju lica ovlašćenog za zastupanje, doneta na sednici Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva "Partizan", koja je održana 13.09.2022. godine.

Podsetimo, Agencija za privredne registre je u maju odbila zahtev Zorana Lončara za promenom podataka u udruženju za FK Partizan, pošto nije utvrđeno da je FK Partizan član JSD-a.

Prethodno je odbijen i zahtev struje iz fudbalskog kluba predvođene Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom za izdvajanje FK Partizan iz JSD Partizan.

Nakon svega je struja predvođena Mijailovićem odustala od registracije Privremene Uprave i tužila suprotni tabor zbog izopštenja fudbalske porodice iz "društva".

Bonus video:

00:41

Frka na tribini tokom meča Zvezde i Partizana

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.