DRAMA U TRI ČETVRTINE, PA CRVENO-BELA RAPSODIJA: Zvezda srušila Partizan i ostala u životu!
Nemanja Nedović u prodoru, Foto: FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

TREĆI MEČ FINALA ABA LIGE

DRAMA U TRI ČETVRTINE, PA CRVENO-BELA RAPSODIJA: Zvezda srušila Partizan i ostala u životu!

Objavljeno: 23:30h
Završeno
23:12h

Košarkaši Crvene zvezde ostali su u životu!

Crveno-beli su iskoristili prednost domaćeg terena i u trećem meču u dvorani "Pionir" savladali Partizan rezultatom 91:78 i smanjili rezultat u seriji na 2:1.

Naredni meč igra se u utorak, a ponovo će domaćin biti branilac trofeja.

Utakmica je kasnila nakon što su navijači Zvezde tvrdim predmetima zasuli igrače Partizana, a to se nastavilo i tokom meča, a u jednom trenutku na teren je pala i staklena flaša poznatog alkoholnog pića.

Imali smo veoma tvrd početak meča, a u takvoj konstalaciji snaga domaćin se bolje snašao i poveo 9:3, pa je Željko Obradović morao da reaguje tajm-autom.

Partizan je sjajno odgovorio nakon minuta odmora, pa je trojkom Kevina Pantera kompletirao seriju od 8:0 i poveo po prvi put. Usledio je još jedan incident i potencijalni prekid, a na kraju prve četvrtine gosti su vodili rezultatom 21:19.

Partizan je imao dosta problema sa faulovima, pa su na startu trećeg dela po tri lične imali Dante Egzum, Matijas Lesor i Alen Smailagić, a nakon nesportskog faula Fakunda Kampaca usledile su čarke na terenu.

Nemanja Nedović se razbudio, a Zvezda je povela 33:28. Uzvratio je Anđušić i doneo egal Partizanu. Filip Petrušev je promašio zicer, a Džejms Naneli je pogodio trojku uz faul, a dodatni penal nije ubacio, pa su crno-beli na poluvremenu vodili rezultatom 41:38.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Nemanja Nedović
foto: FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

Luka Mitrović nosio je Zvezdu na startu druge četvrtine, a Partizan se mučio, ali uspevao da održava egal.

Ipak, krajem trećeg perioda na krilima Luke Vildose i Hasana Martina domaćin je stigao do maksimalnih +7. Uspeo je Partizan preko Dantea Egzuma da se približi na posed zaostatka pred poslednjih deset minuta igre.

Vildosa je odmah na startu pogodio drugu trojku, a Egzum nešto kasnije dobija četvrti faul. Uspei je Branko Lazić da pogodi novu trojku, a usledio je odgovor Jama Madara.

U tim trenucima pojavio se Nemanja Nedović koji sam pravi seriju 7:0 i po prvi put vodi Zvezdu na +10.

Zvezda je uspela da sačuva stečeni višak, a lakše im je bilo posle petog faula Dantea Egzuma.

Zvezda je posle izvesnog vremena bila predvođena kvartetom igrača. Nemanja Nedović je imao 19 poena, po 16 su imali Petrušev i Mitrović, a Vildoza je dodao dva manje. Dante Egzum je predvodio Partizan sa 16 poena, Jam Madar je bio sjajan sa 15 (4/4 za tri), 12 je ubacio Panter.

Četvrti meč finalne serije na programu je u utorak od 19.00 sati na istom mestu.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

22:43h

IV ČETVRTINA

10. minut - Korake pravi Egzum. Peti faul Egzuma, Kampaco ponovo ne uspeva da ubaci dva penala, već samo jedan. Trojka Jama Madara (83:74). Vildosa u svom stilu vraća trojku. Greši Madar, Mitrović polaže loptu u koš. Panter uzvraća na drugoj strani. Trojka Kampaca. Argentinac šalje Smailagića na penale, a ovaj pogađa oba. Crvena zvezda je pobedila rezultatom 91:78 i smanjila na 2:1.

7. minut - Naneli nije pogodio preko Petruševa, ali je Lesor iznudio faul Martina posle skoka u napadu. Francuz samo jedan penal uspeva da probaci kroz obruč. Ceo koš promašuje Kampacu u šutu za tri poena. Greši Lesor, pa Dobrić promašuje trojku. Daleka trojka Kevina Pantera, pogodio je sa osam metara (77:71). Trifunović faulira Nedovića na šutu za tri, Srbin bez greške. Teška pozicija i promašaj Smailagića. Kampaco lepo pronalazi Mitrovića, maksimalnih +11 za domaćina, tajm-aut Obradović. 82:71

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Finale ABA lige
foto: Starsport

5. minut - Otvorenu trojku promašuje Naneli, pa novi poeni Nedovića (75:65). Faul Nedovića, treći po redu, Ledej pogađa oba slobodna. Greši Nedović sada, prekombinovao je i loše dodao ka Martinu. Ledej ne pogađa. Trifunović šalje Martina na liniju penala svojim drugim faulom. Amerikanac 2/2. 77:67

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Finale ABA lige
foto: Starsport

3. minut - Dobro je Anđušić iznudio treći faul Vildose. Srpski košarkaš 2/2. Lazić nije pogodio, ali je Martin uhvatio loptu i iznudio četvrti faul Egzuma. Madar ga odmah menja. Trojka Lazića, treća. Četvrti faul Lazića.Težak šut i trojka Madara pri kraju napada. Nedović uzvraća košem uz faul Pantera. Pogodio je i dodatni penal. Panter nije pogodio, prvi faul Nanelija na drugoj strani. Nedović ide do kraja za maksimalnih +8 (73:65). Tajm-aut Željko Obradović. 73:65

1. minut - Počela je i poslednja četvrtina trećeg meča finala ABA lige u dvorani "Pionir". Luda trojka Vildose iz nerezonskog šuta. Lesor fauliran od strane Stefana Markovića, Francuz pogađa prvi, ali ne i drugi penal. Vildosa je umalo pogodio, ali mu je Lesor u poslednjem trenutku izbacio loptu, a potom iznudio faul Martina. 65:60

22:10h

III ČETVRTINA

10. minut - Faul Anđušića, Dobriću bacanja, a srpski košarkaš pogađa oba. Mitrovićev treći faul, Anđušić ide na liniju penala. Suprug Ivane Maksimović promašuje prvo, a drugo ubacuje. Kampaco pronalazi Petruševa, koji lako poentira pored Papapetrua. Naneli promašuje iz dobre pozicije, četvrti faul Smailagića, Petrušev 2/2. Maksimalnih +5 za domaćina (58:53). Ledej nije pogodio za tri. Sjajna akcija i poeni Martina, tajm-aut Obradović. Lep roling i poeni Egzuma, prekinuta serija rivala večitog. Vildosa ne ubacuje trojku, preishitrno je šutirao. Treći faul Kampaca, Egzum 2/2. Četvrti faul Ledeja, Petrušev ponovo bez greške sa penala. Egzum u svom stilu do kraja prolazi i pogađa. Vildosa nije uspeo sa skoro celog terena. Crvena zvezda posle 30 minuta vodi rezultatom 62:59.

I Barak Bahar je u 'Pioniru'
I Barak Bahar je u "Pioniru"foto: Starsport

7. minut - Prvi faul Pantera, TV tajm-aut. Petrušev 2/2. Greši Naneli, a onda ishitren pokušaj Kampaca i potom kucanje u kontri Ledeja. Petrušev na podu. Sudije su gledale snimak, ali nisu videle ništa sporno. Loš napad Zvezde i težak promašaj Nedovića. Vildosa krade loptu, a potom Ledej faulira nad Kampacom, treća lična Amerikanca, Argentinac ponovo polovičan. Sjajna kombinacija crno-belih, Naneli je pronašao Madara samog na ziceru, a Izraelac rutinski pogađa. Nedović nije pogodio zicer. Anđušič ne ubacuje otvorenu trojku. 52:52.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Finale ABA lige
foto: Starsport

5. minut - Mitrović ponovo školuje Lesora i pogađa za dva. Dobar napad Partizana, Naneli pronačazi Madara koji pogađa novu trojku za goste. Vildosa u svom stilu za dva sa zadrškom. Vildosa faulira i šalje Madara na liniju penala, a Izraelac promašuje prvo, a potom pogađa drugi penal. Lazić nije uspeo da pogodi drugu trojku. Greši Naneli, nagazio je aut-liniju. Nova izgubljena, 12, lopta za ekipu Partizana. 51:48

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Finale ABA lige
foto: Starsport

3. minut - Mitrović ispravlja Vildosinu promašenu trojku, prvi poeni u drugom poluvremenu. Čelendž Ivanovića, i bio je u pravu, lopta je pogodila Madara, Zvezda ima loptu. Trojka Branka Lazića, Zvezda vodi (43:41). Naneli u svom stilu vraća trojku i prednost Partizanu (43:44). Sjajan potez i poeni Mitrovića poored Lesora, u stilu Nikole Jokića. Drugi faul Mitrovića potom. Koraci Lesora, 11 izgubljena lopta Partizana. 45:44

1. minut - Počela je treća četvrtina. Pogrešio je Kevin Panter. Vildosa nije pogodio, uspeo je Lesor da uhvati loptu u napadu. Madar nije pogodio. 38:41.

Kevin Panter, Ognjen Dobrić, KK Crvena zvezda, KK Partizan, Derbi, Večiti derbi, ABA liga
foto: FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović
21:25h

II ČETVRTINA

10. minut - Novi poeni Petruševa, sada posle promašaja Kampaca. Otvoren pogled i trojka Anđušića. Drugi faul Egzuma. Petrušev 2/2 sa penala. Lesor školuje Martina i pogađa. Anđušić krade loptu, potom dobra finta i pogodak sa poludistance Joanisa Papapetrua, Partizan ponovo vodi, tajm-aut Duško Ivanović. Urošu Trifunoviću faul, Kampacu samo poen sa linije penala. Treći faul Egzuma, sumnjiva odluka sudija sada da mu sviraju ličnu u napadu. Sada Hasan Martin uzvraća na drugoj strani. Sada još jedan faul u napadu, opet Lesora, njegova treća lična. Petrušev maši zicer, a onda trojka uz faul Džejmsa Nanelija. Gledale su sudije snimak i potvrdile da sjajni šuter nije nagazio liniju prilikom šuta. Nije pogodio dodatni penal, a nije ni trojku sa pola Dobrić. Partizan posle prvog poluvremena i 20 minuta vodi rezultatom 41:38.

7. minut - Vildosa neprecizan za tri u kontra napadu. Nije pogodio trojku ni Madar. Sjajna akcija Zvezde i kucanje Nedovića. Vildosa krade loptu Madaru. Petrušev ispravlja Nedovićev promašaj. Anđušić pogađa uz faul Dobrića, njegov drugi faul. Srpski košarkaš pogađa i dodatni penal. Loš pokušaj Nedovića za tri. 33:31.

5. minut - Panter još jednom nije pogodio trojku. Vildosa beži Danilu Anđušiću, Zvezda vodi. Tajm-aut Željko Obradović, Zvezda ponovo vodi (27:26). Zek Ledej trojkom prekida seriju rivala od 7:0. Bentil pogađa preko Ledeja, egal u "Pioniru". Nije uspeo da uzvrati Ledej. Zek sada pravi drugi faul, Vildosa ima dva penala i pogađa jedno, ali ostaje lopta u posedu domaćina. Mitrović nije uspeo da pogodi zicer, dobra odbrana Ledeja. Greši Ledej. 29:28.

Jam Madar, KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

3. minut - Mitrović nije pogodio na niskom postu preko Ledeja. Tajm-aut Duško Ivanović. Treći faul Smailagića. Očajan pokušaj Vildose, pogodio je samo tablu iz prodora. Naneli nije pogodio trojku, ali jeste Vildosa. Panter ostao usamljen, ali promašuje trojku. Mitrović ispravlja promašenu trojku Kampaca. 24:25.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Finale ABA lige
foto: Starsport

1. minut - Počela je druga četvrtina. Egzum se sjajno snašao i pogodio pored Kampaca, koji ga je faulirao, ali sudije to nisu videle. Dobrić nije pogodio za tri poena. Imao je sreće sada Egzum, pa je lako poentirao nakon što mu se vratila lopta u ruke. 19:25.

20:49h

I ČETVRTINA

10. minut - Lesor je sjajno uočio samog Egzuma, koji pogađa trojku. Kampaco nije uspeo da uzvrati. Faul u napadi sviran Lesoru. Nedović pogađa iz sjajnog prodora. Faulira Nedović Pantera, Amerikanac pogađa oba penala. Crno-beli ponovo imaju minimalnu prednost. Faul u napadu Petruševa nad Egzumom. Loš napad Partizana, Egzum je preforsirao. Fauliran Kampaco, drugi faul Smailagića, Argentinac polovičan. Ledej u svom stilu za dva preko Bena Bentila. Lepo se snašao i pogodio Ognjen Dobrić. Egzum kao furija pogađa iz prodora, pa promašaj Kampaca sa više od pola terena, tačnije mesta sa kojeg je Dušan Kecman pogodio u Zagrebu 2010. godine. Partizan posle prvih deset minuta vodi rezultatom 21:19.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Finale ABA lige
foto: Starsport

7. minut - Dobar napad Partizana i trojka Pantera posla dodavanja Egzuma, Partizan vodi po prvi put (9:11). Izgleda da je ponovo nešto uletelo na teren, igrači Partizana su na klupi.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Košarka
foto: Espreso

Nastavljen je meč, promašaji na obe strane, pa prvi faul Matijasa Lesora. Koš uz faul Hasana Martina, Egzum ima prvi faul. Amerikanac ubacuje dodatni penal. Nesportski faul Fakunda Kampaca, dva slobodna imaće Partizanov Australijanac. Polovičan je bio samo. Greši Lesor u nastavku. Filip Petrušev poentira uz faul Zeka Ledeja, ali nije uspeo da ubaci dodatni penal. 14:12.

5. minut - Greši Partizan, Nedović poentira u kontra napadu, tajm-aut Željko Obradović. Trojka Jama Madara, nakon što je uhvatio promašaj za tri Kevina Pantera. Nedović nije pogodio trojku novu, pa prvi poeni Pantera. Dva faula u nizu Madara, problem za Partizan, Izraleac ima dva prekršaja, kao i Lazić na drugoj strani. Dante Egzum na terenu po prvi put. Mitrović nije pogodio za dva ovog puta, faul u napadu Smailagića na drugoj strani u postavci bloka. 9:8

Delije, Navijači Crvene zvezde, Hala Pionir
foto: FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

3. minut - Slab početak meča. Prvi poeni, kucanje Luke Mitrovića posle dobre asistencije Luke Vildose. Zek Ledej je fauliran od strane Branka Lazića, promašio je oba penala. Mitrović poentira preko Alena Smailagića. Trojka Smailagića, prvi poeni za goste iz Humske 1. Uzvraća Nemanja Nedović istom merom. 7:3

1. minut - Krenuo je konačno treći finalni meč ABA lige u "Pioniru". Greška Zvezde i promašaj Kevina Pantera za tri poena. Ne ubacuje ni Branko Lazić trojku. 0:0.

20:34h

Igrači Partizana su još jednom hteli da se povuku sa terena jer je uletalo još predmeta, ali su nakon molbe ipak ostali na parketu, preneo je naš izveštač iz "Pionira" Miloš Dreković.

20:30h

Košarkaši Partizana su ponovo na terenu. Vredi napomenuti i jednu informaciju koja nema veze sa ovim problemima u "Pioniru", a to je da je Džon Holand u timu Zvezde umesto Dalibora Ilića.

KK Partizan
foto: FOTO: Espreso
20:26h

Partizan se oglasio na društvenim mrežama porukom "Nismo isti" i sledećim snimkom.

20:19h

Navijači dobili upozorenje.

- Ako se bude nešto bacalo na teren, prazni se dvorana. Meč će kasniti:

- Kada igrači Partizana izađu na parket, ne sme ništa da padne i kada se oni vrate 25 minuta kasnije će meč početi.

20:10h

Igrači Partizana izašli na parket, pa su momentalno zasuti upaljačima i ostalim predmetima i vratili su se nazad u svlačionicu.

Bez košarkaša Partizana na terenu
Bez košarkaša Partizana na terenufoto: Espreso
19:59h
19:45h

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan u trećem meču finalne serije ABA lige.

Crno-beli posle dva meča na domaćem terenu u Štark areni vode rezultatom 2:0 i fali im samo još jedan trijumf kako bi stigli do dugo čekane titule u ABA ligi.

Crveno-beli, sa druge strane, žele pobedom da produže seriju i ostanu u bici za novi trofej na Jadranu.

Tok meča možete uživo pratiti na našem portalu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.