RAĐA SE PRIDRUŽIO DANILOVIĆU: Legendarni Hrvat IZNENADIO rečima o Jokiću - ovo se mnogima neće dopasti
Dino Rađa, Foto: Filip Plavčić

šok!

RAĐA SE PRIDRUŽIO DANILOVIĆU: Legendarni Hrvat IZNENADIO rečima o Jokiću - ovo se mnogima neće dopasti

Rađa dao svoje mišljenje o Nikoli Jokiću

Objavljeno: 16:35h

Srpski košarkaš Nikola Jokić je uzeo titulu šampiona NBA sa Denver Nagetsima, a na putu do tog uspeha je poobarao nestvarne rekorde.

Međutim, mnogima to nije dovoljno da ga kvalifikuju kao najboljeg evropskog igrača koji je nastupao u NBA.

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa smatra da se poranilo sa tom"titulom".

Time se pridružio predsedniku KSS Predragu Daniloviću koji je prvi izneo takav stav na konto dvostrukog MVP-ja NBA lige i aktuelnom šampionu i najkorisnijem igraču finala.

- Nikola Jokić je sjajan igrač sa ogromnom košarkaškom inteligencijom. Zabavno ga je gledati, ali bilo kakva lista najboljih igrača svih vremena je nepravedna, jer ne možete upoređivati ​​različite generacije i kako se NBA razvijala, pravila igre su se menjala - rekao je Rađa u razgovoru za "Sports Illustrated“.

Sam Rađa je proveo četiri sezone u NBA gde je u proseku beležio 16,7 poena i 8,4 skokova i za to vreme je uspeo da budeo deo druge najbolje ruki petorke 1994. godine.

Dino Rađa
Dino Rađafoto: Beta/Lana Silvar Dominic

U evropskoj košarci je ostavio daleko dublji trag, pa je tako dva puta osvajao Evroligu i bio MVP Fajnal-fora 1989. godine uz brojna druga priznanja.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je dva puta osvajao Evropsko prvenstvo i ima srebro sa Olimpijskih igara iz Seula 1988. godine, baš kao i sa Hrvatskom osvojeno četiri godine kasnije u Barseloni. Sa tom selekcijom nikada nije došao do najsjajnijeg odličja, a ima tri bronze, dve sa Evropskog i jedno sa Svetskog prvenstva.

FIBA ga je svrstala u 50 najbolji igrača svih vremena.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.