ZVEZDA UPOZORILA NADLEŽNE PRED 3. MEČ FINALA SA PARTIZANOM: "Pokažimo zašto nismo isti..."
Detalj sa druge utakmica finala ABA lige, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

opširno

ZVEZDA UPOZORILA NADLEŽNE PRED 3. MEČ FINALA SA PARTIZANOM: "Pokažimo zašto nismo isti..."

"Svedoci smo da po mnogo čemu prve dve utakmice atmosferom nisu bile dostojne bilo kakvog finala"

Objavljeno:

KK Crvena zvezda je sa dve kratke objave na društvenim mrežama stao uz Nemanju Nedovića i njegovu suprugu Minu koje su "Grobari" vređali tokom druge utakmice finala ABA lige.

Kao i prvi, i ovaj derbi je domaćin Partizan rešio u svoju korist i poveo 2-0 u seriji koja se nastavlja utakmicom u hali "Aleksandar Nikolić" u nedelju od 20.30.

Alen Smailagić, Luka Mitrović
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Zvezda je sada izdala opširno saopštenje koje prenosimo u celosti, bez izmena:

"KK Crvena zvezda poražen je u prve dve utakmice finala plej ofa ABA lige, a treći meč igra se u nedelju u hali Aleksandar Nikolić i domaćin te utakmice je naš klub.

KK Crvena zvezda želi da se zahvali na ogromnom poverenju našim navijačima koji su u petak u ranim jutarnjim časovima u velikom broju zaposeli blagajnu hale, što je još jedan pokazatelj poverenja koji imaju u naš tim i klub koji je pred ispitom…a koji će u nedelju imati krcatu halu kao podršku.

Svedoci smo da po mnogo čemu prve dve utakmice atmosferom nisu bile dostojne bilo kakvog finala, osim ako neko misli da su najprizemnije uvrede na račun kluba, članova kluba, igrača, od kojih su mnogi i reprezentativci Srbije, pa i njihove supruge i članove porodica, bacanje sitnih predmeta u teren, provokacije treneru kluba i dobacivanja „novinara“ koji su se već istakli po istom „ponašanju“ i ranije, vređanje preko zvaničnog razglasa u dvorani – normalan dekor i „fantastična atmosfera“.

1 / 6 Foto: Espreso sport

Klub je zato već upozorio u petak sportskog direktora lige i komesara za suđenje Miliju Vojinovića i Srđana Dožaija da po kriterijumima koje su zauzeli – odnosno nisu, neće moći da sankcionišu niti ćemo to dozvoliti, da bilo šta od onoga što je dopušteno u utorak i četvrtak bude razlog, za bilo kakve mere od strane prvog sudije u utakmici broj tri. Jer ta „pravila“ nismo postavili mi, već neko drugi ili „treći“.

Bez obzira na sve, pokažimo ponovo zašto nismo isti… KK Crvena zvezda apeluje na sve koji će doći u nedelju u halu da bodre crveno-bele, da navijaju sportski, fer i korektno samo za naš tim, da ne vređaju ničije porodice, majke, supruge, da ne daju nikakva imena i epitete klubu protiv koga igramo, da ne ističu nikakve transparente od kojih je većina u prve dve utakmice bila samo dokaz primitivizma i života u nekom paralelnom svetu.

Jer smo mi Crvena zvezda.

Navijajmo kako znamo i kako smo već pokazali da možemo, bez ikakvih provokacija, bacanja bilo kakvih predmeta na teren (koje neko možda i priželjkuje) sportski, korektno jer će momcima na terenu uz punu halu biti lakše da dođu do cilja u nedelju u sportskoj atmosferi", stoji u saopštenju crveno-belih.

Bonus video:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.