ČIJA JE OVO SRAMOTA? Nedović nije jedini - i njihove porodice su brutalno vređali, ovo se ne ZABORAVLJA
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Starsport©

dokle više?

ČIJA JE OVO SRAMOTA? Nedović nije jedini - i njihove porodice su brutalno vređali, ovo se ne ZABORAVLJA

Navijači pali na testu, a dičimo se da smo zemlja košarke

Objavljeno: 11:00h

Dok Nikola Jokić i Novak Đoković na najvećim sportskim scenama na dostajan način predstavljaju Srbiju i veličaju porodične vrednosti, u "zemlji košarke" smo dotakli dno.

Izgleda da ima razlike između Evrolige i ABA lige i da navijači vrlo dobro znaju kada i šta smeju da skandiraju, bacaju, vređaju i da im to prođe nekažnjeno.

Najmanje što bi KK Partizan mogao da uradi je da se izvini porodici Nedović za skandalozne uvrede navijača koji su na utakmicu došli očigledno sa nekim drugim ciljem.

Nemanja Nedović
Nemanja Nedovićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Klubovima i igračima ostaje samo da apeluju, ali pitanje je dokle ćemo gledati ovakve sramne scene u srpskoj košarci?

- Ovim putem, Klub želi da apeluje na navijače da se tokom predstojeće finalne serije fokusiraju isključivo na podršku igračima Partizana i treneru Željku Obradoviću. Vatrena ali sportska atmosfera koja je naročito u drugom delu sezone krasila Arenu kada u njoj igraju crno-beli, takva treba da ostane i tokom finalne serije.

Rasipanje energije na vređanja rivala, vređanje zvaničnika rivala, vređanje članova porodice ili pak vređanje državnih zvaničnika i drugih učesnika u javnom životu, najmanje koristi onima zbog kojih se u dvorani okupljamo – igračima i trenerima!

Zbog toga, Partizan poziva navijače da tokom predstojeće finalne serije sa tribina emituju samo ljubav za crno-belu ekipu i pruže im gromoglasnu podršku onako kako samo oni to znaju! - stajalo je u saopštenju Partizana neposredno pred početak serije, ali apel nije urodio plodom.

Postalo je normalno na košarkaškim tribinama vređati, omalovažavati članove porodica igrača i čelnika, a nadamo se da neće uslediti odgovor navijača Crvene zvezde koji su sada na ispitu.

Nije Nemanja Nedović jedini koji je trpeo najgnusnije uvrede navijača... Nisu ni navijači Zvezde u prošlosti bili mnogo miroljubiviji i razumniji.

Vređali su dugogodišnjeg reprezentativca Novicu Veličkovića, Sašu Pavlovića, dok su se Grobari u prošlosti "okomili" na Milana Gurovića.

Novica Veličković
Novica Veličkovićfoto: Starsport©

Naravno, porodica predsednika KK Crvena zvezda je na konstantnom udaru navijača Partizana i to više nije neka novost, samo se postavlja pitanje, da li normalno to što nam je to postalo normalno...

Željko Obradović je tokom jednog od okršaja ove sezone zaustavio vređanje Čovićeve porodice, ali taj njegov gest je ubrzo zaboravljen, pa su se navijači vratili starim navikama.

Dok se u Evroligi dičimo velikom i vatrenom podrškom navijača, izgleda da smo negde pogrešili.

Može li se ova stara navika iskoreniti, bez konkentnih sankcija, verovatno ne...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.