BODIROGA DOBIJA NOVOG PRVOG SARADNIKA NA ČELU EVROLIGE! (FOTO)
Dejan Bodiroga, Foto: Starsport©

prestižna pozicija

BODIROGA DOBIJA NOVOG PRVOG SARADNIKA NA ČELU EVROLIGE! (FOTO)

Zvanična odluka očekuje se u četvrtak

Objavljeno: 18:38h

Svi su izgledi da će elitno košarkaško takmičenje uskoro dobiti novog izvršnog direktora, koji će, uz Dejana Bodirogu, rukovoditi Evroligom.

Litvanac Paulius Motiejunas je najozbiljniji kandidat da nasledi Maršala Glikmana na poziciji Izvršnog direktora Evrolige.

Zvanična odluka po ovom pitanju očekuje se u četvrtak na sastanku vlasnika Evrolige.

Prema istom izvoru, ako Motiejunas bude izabran, to bi značilo da će morati da obustavi sve zvanične aktivnosti u Žalgirisu, klubu kojim rukovodi kao većinski vlasnik.

Njegova holding kompanija "Žalgiris grupa" rukovodi sa 75% udela u litvanskom klubu, a on je ujedno i direktor ekipe i celokupne Žalgirio Arene.

- Očito, ovo je prestižna pozicija. Ako budem imao većinsku podršku klubova... Koji čovek koji radi u košarci ne bi želeo da bdue direktor Evrolige? To je velika odgovornost, veliko takmičenje, veliki timovi, i najbolje takmičenje u Evropi. Ne želim da se pretvaram i da kažem da me ne interesuje ta pozicija - rekao je nedavno Motiejunas.

Ovaj košarkaški vizionar iza sebe ima zapažene rezultate sa klubom kojim rukovodi - tri puta je za vreme njegove vladavine Žalgiris igrao plej-of Evrolige i jednom na završnom turniru (2018).

Motiejunas je preuzeo Žalgiris kada klub bio u teškoj finansijskoj krizi sa dugom od 13 miliona evra 2013. godine.

U roku od pet godina je sanirao dugove, a klub je poslednjih godina, po budžetu kojim raspolaže, dostigao istorijski maksimum kada su finansije u pitanju.

Za sve što radi u Žalgirisu dva puta je nagrađivan priznanjem za najboljeg direktora u Evroligi.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.