POJAVILA SE INFORMACIJA DA JOKIĆ I DENVER DOLAZE U BEOGRAD: Oglasio se i direktor Arene, EVO ŠTA TVRDI!
Nikola Jokić i Luka Dončić, Foto: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

ZANIMLIVA IDEJA

POJAVILA SE INFORMACIJA DA JOKIĆ I DENVER DOLAZE U BEOGRAD: Oglasio se i direktor Arene, EVO ŠTA TVRDI!

U celoj priči oko meča novac ne igra presudnu ulogu

Objavljeno: 19:26h

San svih ljubitelja košarke u našoj državi mogao bi da postane java! Denver Nagetsi u Beogradu igraju jedan meč u okviru predsezone NBA lige? Da, moguće je!

Moramo da budemo realni i odmah da kažemo da još nije došlo do zvaničnih pregovora sa NBA ligom, ali jeste do inicijative i kontakata s ljudima koji mogu pomoći da se to realizuje.

Prvi čovek Arene Goran Grbović otkrio je za Kurir brojne zanimljive detalje o celom tom budućem projektu:

- Kada sam dolazio na ovo mesto, postavio sam sebi za cilj tri stvari. Da vratim Zvezdu i Partizan u Arenu, da dobijemo fajnal-for velikog evropskog takmičenja i poslednji... da dovedemo jedan NBA meč - počinje priču Grbović.

Goran Grbović
foto: Starsport©

Nije mu bilo potrebno postavljati pitanja:

- Arena je sportska dvorana i njena glavna i istinska namena je da bude servis sporta. Dve stvari smo uspeli da postignemo, a dodaću da je pakleno teško bilo dobiti organizaciju fajnal-fora Evrolige.

Možemo tek misliti koliko je onda teška misija dovesti NBA meč, po mogućnosti "naš" Denver:

Denver Nagets, Nikola Jokić
foto: EPA/Rhona Wise

- Znate kako, uveliko radim na tome, kontaktima i razgovorima s ljudima koji mogu da pomognu oko svega. Nije tu bitan toliko materijalni aspekt, NBA liga odgravanjem mečeva širom sveta želi da promoviše košarku, a idealna destinacija za to je Beograd. London? Pa ne ide... Fudbal, ragbi, kriket - to vole "gore", ne vredi ovo s košarkom. Meni je san da se utakmicom Denver - Dalas u Beogradu otvori NBA sezona, trenutno to deluje tako daleko, ali polako... Ide leto, biće ovde bitni ljudi iz sveta košarke i za mene neće biti iznenađenje ako već sada uspemo u nameri da donesemo našoj državi i našoj deci uživo meč najjače lige sveta.

Zanimljivo da u celoj priči oko dolaska Denvera i bilo kog drugog tima u Beograd novac ne igra više presudnu ulogu. Promenile su se okolnosti, jer oni ionako imaju više nego dovoljno "zelenih" novčanica.

- To NBA ligi nije u prvom planu, već želja da se promoviše i populariše košarku širom sveta. Adut Jokić je neprocenjiv u toj priči. A cela Nikolina priča kako je preko trnja došao do zvezda je idealna za američki san. Pa i u skladu s tim bi NBA meč u Beogradu privukao neverovatnu pažnju... Želim NBA meč u Areni i radim i radiću sve da u tome uspem - odlučno završava razgovor Goran Grbović.

BONUS VIDEO:

01:14

NIKOLA JOKIĆ MVP NBA LIGE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.