NIKOLA JOKIĆ JE UZEO PRSTEN: Denver je šampion NBA lige, Majami pao u LUDOJ petoj utakmici! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

tooo, care!

NIKOLA JOKIĆ JE UZEO PRSTEN: Denver je šampion NBA lige, Majami pao u LUDOJ petoj utakmici! (VIDEO)

Cela peta utakmica je bila neizvesna i tvrda

Objavljeno: 08:31h

Nikola Jokić je šampion NBA lige!!!

Srpski centar je sa Denverom pobedio Majami 94:89 u petoj utakmici finalne serije NBA finala i tako slavio sa 4-1 u pobedama.

Ovo je prva titula u istoriji franšize Nagetsa, dugoj 47 godina.

Gosti su prvi stekli osetnu prednost 39:29 kada je Jokić sjajnim prodorom između Bema Adebaja i Kajla Laurija probudio domaće.

Hit je ipak otišao na poluvreme sa prednošću 51:44, a na startu treće četvrtine, dvostruki MVP je besneo na tajm-autu i to je izgleda razmrdalo ekipu iz Kolorada.

Denver je stigao do izjednačenja 60:60 i otada se igrala klackalica do početka poslednje deonice. Nagetsi su trojkom Džamala Mareja i dvojkom Jokića stigli do 75:71, ali su i dalje loše šutirali penale.

1 / 5 Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Džimi Batler je imao lošu partiju i samo osam poena do poslednjih nekoliko minuta kada je sva dve trojke pa tri slobodna bacanja doneo preokret 87:86.

Ipak, poenima Jokića i sjajnim ofanzivnim skokom pa košem Brusa Brauna, ali i promašajima Batlera i Laurija, Denver je stigao do istorijskog trijumfa, a "Bol arena" je proključala.

Nikola Jokić je bio ubedljivo najefikasniji pojedinac meča sa 28 poena i 16 skokova, a Majami ga je jakom odbranom na saigračima ostavio opet na samo 4 asistencije.

Majkl Porter je imao odličnu rolu sa 16 poena i 13 uhvaćenih lopti, Marej je imao 14 poena i po 8 skokova i asistencija, dok je Kentavijus Koldvel-Pop dodao 11 poena, a Brus Braun 10.

Kod Majamija je Batler na kraju uspiao 21 poen, a Adebajo 20 i 12 skokova. Lauri i Maks Strus su dali po 12 poena, a Kejleb Martin 10.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bonus video:

01:46

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.