JOKIĆ RAZBIO LEBRONA I VODIO DENVER DO POBEDE: A posebno je fantastičan jedan detalj na ovoj utakmici! (VIDEO)
Foto: AP/Fonet

Nikola kralj NBA

JOKIĆ RAZBIO LEBRONA I VODIO DENVER DO POBEDE: A posebno je fantastičan jedan detalj na ovoj utakmici! (VIDEO)

Srbin je utakmicu završio sa 16 opoena, 10 skokova i 7 asistencija
Objavljeno: 07:17h

Nikola Jokić je supertalentovani beli centar koji sjajno asistira i zabavlja publiku gde god ode? Lebron Džejms od sinoć zna da nije sve tako jednostavno.

Nikola je u duelu 1:1 sa legendom NBA lige (Bog zna zašto ga je Džejms čuvao) pokazao i svoju drugu, nimalo nežnu stranu, i to je onaj fantastičan detalj iz naslova: svi ćevapi i sarme koje je nekadašnji bucko pojeo, kombinovani sa godinama i godinama frustracije iz basketa sa mnogo starijom i jačom braćom, ali i iznalaženjima načina da ih nadmudri, "ugurali" su svi zajedno Lebrona u koš. Što je najvažnije, doneli pobedu Denveru nad šampionima NBA lige (126:113), i odveli ih korak prema plej-ofu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Džejms, posle Vilta Čembrlena fizički najnadareniji igrač u istoriji lige, mogao je sinoć da ima odraz i 2 metra, ali opet ne bi sačuvao Nikolu, koji ga je, prosto rečeno, "unosio" u koš.

Jokić je meč završio sa 16 poena, 10 skokova i 7 asistencija, i bio je pravi lider tima. Jedino što su mu Denverovi komentatori zamerili bilo je što "nije sebičan", i navijali da "više šutira prema košu".

Istina je, Nikola je imao samo 2 promašaja, i samo 10 upućenih šuteva prema košu (8 ušlo), i mogao je lagano da da 30 poena u ovoj utakmici, jer realno u Klivlendu nema ko da ga čuva.

Ali onda Nikola ne bi bio Nikola, a Denver se ne bi borio za plej-of. Ovako, kad mu je tim na prvom mestu, Geri Haris ima 21 poen,Vil Barton 20, Vilson Čendler 18, Kenet Farid 17, Džamal Marej 15, a Mejson Plamli 12.

Evo ključnih momenata utakmice:

Mnogo je teško igrati protiv tima u kojem je 7 igrača dvocifreno, a svi skaču i asistiraju. U Klivlendu, timu u kojem igraju (skaču i asistiraju) dvojica igrača, najbolja su bila ta dvojica - Kajri Irving sa 33 poena i Lebron Džejms sa 18. Nedovoljno.

Ova pobeda je mnogo značila Denveru, u trci za plej-of sa Portlandom. Sada Nagetse čeka par lakših utakmica, u kojima bi trebalo da izgrade prednost pred sam kraj sezone, u kojem Blejzersi imaju mnogo lakši raspored. Držimo svi fige Nikoli i momcima.

Kako je Nikola odigrao, pogledajte na sledećoj strani:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.