LJUBITELJI KOŠARKE U TRANSU POSLE REČI VLADA DIVCA: Legenda prognozira najuspešnije leto, a zna se šta je KLJUČNO
Vlade Divac, Foto: Starsport

iz njegovih usta u božije uši

LJUBITELJI KOŠARKE U TRANSU POSLE REČI VLADA DIVCA: Legenda prognozira najuspešnije leto, a zna se šta je KLJUČNO

Velika očekivanja legendarnog asa

Objavljeno: 12:57h

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac je govorio o Nikoli Jokiću i tom prilikom rekao da je dvostruki MVP NBA lige zaslužio da osvoji prsten ove sezone.

On je držao predavanje u jednoj novosadskoj školi, a uspesi Somborca u najjačoj ligi na svetu su nezaobilazna tema.

- Jokić je definitivno podigao lestvicu svima, i onima pre njega i onima ispred njega, tako da smo veliki njegovi navijači i nadamo se uspehu ove godine. Naši košarkaši dolaze iz škole košarke koja je napredna. Nikola je naš i divno ga je gledati i nadamo se osvajanju titule i ove godine - rekao je Divac.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Događaj je upriličen povodom 100 godina košarke u Srbiji.

- Nadam se da za sto godina neke nove generacije budu i uspešnije. Hvala svim generacijama iza nas koje su dovele košarku u Srbiji i stavile je na mapu, da mi kao generacija koja je imala dosta uspeha uopšte počnemo da se bavimo košarkom. To mislim na Slavnića, Kićanovića, Dalipagića... Nadam se da će nove generacije da uhvate naš putokaz.

Upravo su medalje vezivale navijače uz košarkašku reprezentaciju Srbije, pa da li bi "orlovi" to mogli da urade i tokom ovog leta kada nas očekuje Mundobasket?

Vlade Divac
Vlade Divacfoto: Profimedia

- Što da ne, imamo kvalitet, nova generacija je dobra i uspešna, pravili su uspehe i nadam se da će i ove i sledeće godine takođe imati uspeha na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Po kvalitetu smo u vrhu, ono što bi trebalo bolje da se uradi je hemija i odnos prema igranju za reprezentaciju i nadam se da će genracija koja dolazi to kreirati. Kada imate hemiju u ekipu, to pomogne u teškim trenucima- rekao je Divac.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.