LEJKERSI UBEĐENI DA SAD ZNAJU KAKO DA ZAUSTAVE JOKIĆA: Smislili su odbranu u kojoj je jedan igrač KLJUČAN!
Rui Hačimura i Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

HMM...

LEJKERSI UBEĐENI DA SAD ZNAJU KAKO DA ZAUSTAVE JOKIĆA: Smislili su odbranu u kojoj je jedan igrač KLJUČAN!

Iz šest napada kad ga je čuvao, Jokić je dao samo dva poena

Objavljeno:

Minesota Timbervulvs, a onda i Finiks Sans, nisu imali rešenja za Nikolu Jokića u dosadašnjem plej-ofu NBA lige. Dvostruki MVP je bio nezaustavljiv i za Los Anđeles Lejkerse u prvoj utakmici finala Zapada, ali ne tokom čitave utakmice.

Iako Nikola Jokić i Entoni Dejvis u odbrani nisu mogli da pariraju jedan drugom, a u napadu bili ubitačni (moćan tripl-dabl Jokića od 34 poena, Ej-Di dao 40 poena), srpski centar se jeste mučio u duelima sa jednim igračem "Jezeraša".

Nikola Jokić, Entoni Dejvis, Denis Šreder
foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

U pitanju je Rui Hačimura, tamnoputi Japanac (otac mu je iz Benina, majka Japanka), koji je Jokića prilično neutralisao u poslednjoj četvrtini. Posebno kad se to uporedi sa Dejvisovim učinkom. Iz šest napada kad ga je čuvao, Jokić je dao samo dva poena.

Hačimura je naterao "Džokera" na par grešaka i promašaja, omogućio blokadu Dejvisu, sve u periodu koji su Lejkersi iskoristili da istope prednost rivala, skoro celu. Lebron Džejms je ipak promašio trojku za izjednačenje.

- Pokušavao sam da budem uz njega. To je bio deo našeg plana igre, pričali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao na njemu. Moramo da sutra ponovo pogledamo snimak i vratimo se u sledećoj utakmici - rekao je Japanac posle meča.

Ostin Rivs se nada da je ekipa iz Kalifornije pronašla način da zaustavi prvu zvezdu Denvera.

- Dejvis bi mogao da pokuša da mu blokira šut ili da ga omete, a ja, koliko god da sam pokušavao da markiram Jokića to nije lak zadatak. Dakle, samo nam treba malo više visine, da se igra na malo drugačiji način i da držimo Dejvisa gde može da ide na blok i da je u poziciji za skok. Zaista mi se dopada to što sam video od te grupe - rekao je bek Lejkersa.

Trener Nagetsa, Majk Meloun, ipak nije ni najmanje zabrinut.

- Mnogo se priča o odbrani Ruija Hačimure na Jokiću. Kao da to nismo ranije videli. Postoji priča koju baziraju na tome, iako su izgubili. Izašli su sa parketa posle prvog meča sa uverenjem da su postigli nešto. Kladim se u sve pare koje imam da bi Darvin Hem (trener Lejkersa) više voleo da vodi 1-0 nego da ima 0-1.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.